Δημόσιο κράξιμο Τραμπ στον Φάουτσι

07:15 14/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Νερό στο μύλο των ακραίων και των συνωμοσιολόγων που θεωρούν τον κορονοϊό… ψέμα ρίχνει (ξανά) ο Ντόναλντ Τραμπ. Με τον απολογισμό να είναι κάθε μέρα δραματικός, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άδεισε και πάλι δημόσια τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο της χώρας.

Πριν από μερικές μέρες, ο δρ. Άντονι Φάουτσι τάχθηκε ενάντια στις… επιθυμίες του Ντόναλντ Τραμπ και ζήτησε να μη βιαστεί η κυβέρνηση να «ανοίξει» την οικονομία. Αλλά αυτό δεν άρεσε στον πρόεδρο…

Ο Τραμπ δεν δίστασε,

όπως δεν το έχει κάνει κι άλλες φορές, να χαρακτηρίσει απαράδεκτη την προειδοποίηση του Φάουτσι για τους κινδύνους που υπάρχουν σε περίπτωση που το «άνοιγμα» της οικονομίας γίνει πριν την… ώρα του.

Click4more Δράμα made in USA: Ακόμη 1.813 νεκροί από τον κορονοϊό

«Για εμένα, αυτή δεν είναι αποδεκτή απάντηση», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως τον εξέπληξε η τοποθέτηση που έκανε ο Φάουτσι καταθέτοντας ενώπιον της Γερουσίας την περασμένη Τρίτη.

Ο Φάουτσι, ο οποίος διευθύνει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, προειδοποίησε πως η πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν επιβληθεί στη χώρα υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε νέα ξεσπάσματα της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 84.000 Αμερικανούς κι έχει γονατίσει την αμερικανική οικονομία.

Ο 79χρονος γιατρός έχει μετατραπεί σε κόκκινο πανί για την άκρα δεξιά στις ΗΠΑ και οπαδούς θεωριών συνωμοσίας γιατί κάνει συχνά δηλώσεις οι οποίες είναι διαμετρικά αντίθετες από εκείνες του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που ως πρότινος έβαζε την οικονομία στο επίκεντρο της εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία, έχει ενθαρρύνει επανειλημμένα τους κυβερνήτες πολιτειών να επιτρέψουν την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητες εν μέσω της πανδημίας.

Πιέσεις στη FED

Πέρα από τον Φάουτσι, στο… στόχαστρο του Τραμπ βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (FED), ο Τζερόμ Πάουελ. Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ακράδαντα πως η Fed θα έπρεπε να μειώσει τα κατευθυντήρια επιτόκιά της κάτω από το μηδέν.

Και το ζήτηση παρ’ ολο που ο Πάουελ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται τα επιτόκια να περάσουν σε αρνητικό έδαφος.

Click4more Time: Αυξήθηκαν θεαματικά μετά τις δηλώσεις Τραμπ οι δηλητηριάσεις με χλωρίνη!

Ο Τραμπ, πάντως, έκρινε πως ο Πάουελ, τον οποίο επικρίνει συχνά, έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του στην ηγεσία της Fed, επιμένοντας πάντως πως διαφωνεί μαζί του ως προς την επιτοκιακή πολιτική.

«Έχω τη σθεναρή πεποίθηση πως θα έπρεπε να έχουμε αρνητικά επιτόκια», επανέλαβε ο Τραμπ. «Ο πρόεδρος (της Fed) είναι ο MIP για μένα τους τελευταίους μήνες. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», πρόσθεσε, εξηγώντας πως το ακρώνυμο που χρησιμοποίησε σημαίνει «Most Improved Player», δηλαδή «ο πιο βελτιωμένος παίκτης».

Ο Τζερόμ Πάουελ ξεκαθάρισε νωρίτερα χθες ότι η ομάδα που χαράσσει τη νομισματική πολιτική στη Fed δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τα επιτόκιά της κάτω του μηδενός. Αντ’ αυτού, προέτρεψε την κυβέρνηση και το Κογκρέσο να προωθήσουν μεγαλύτερες δαπάνες για να τονωθεί η αμερικανική οικονομία, που έχει γονατίσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Δημόσιο κράξιμο Τραμπ στον Φάουτσι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα