Δημόπουλος στο Live News: Οδηγίες για τα κλιματιστικά θα βγάλει ο ΕΟΔΥ

19:08 11/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει για τα κλιματιστικά και κατά πόσο αυτά μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, αναφέρθηκε στη χρήση κλιματιστικών και στο αν αυτά είναι επικίνδυνα για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ο αέρας από τα κλιματιστικά και ιδιαίτερα από τα κεντρικά συστήματα, να είναι φρέσκος και όχι ανακυκλούμενος.

Για τα κλιματιστικά οικιακού τύπου, επεσήμανθηκε να μην γίνεται χρήση αν δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο πρότεινε

να γίνεται πολύ τακτικά καθαρισμός. Επίσης σε σπίτια που δεν υπάρχει  κρούσμα δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Σε κάθε περίπτωση, παρέπεμψε στις oδηγίες του υπουργείου Υγείας.

«Χρειάζεται πολύ καλή συντήρηση και καθαρισμό. Είναι χρήσιμο να έχουμε ανοιχτό παράθυρο. Ο κορονοϊός μπορεί να μεταφέρεται και σαν αερόλυμμα, πολύ πολύ μικρά σταγονίδια.

Αν κάποιος είναι φορέας, η ανάσα του ο βήχας του πέσει στη φορά του κλιματιστικού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Στα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται τα κλιματιστικά εκείνα που χρησιμοποιούν αέρα που ανανεώνεται και είναι πιο ασφαλή. Ο ΕΟΔΥ θα βγάλει σύντομα κάποιες οδηγίες που αφορούν τα κλιματιστικά», είπε ο Θάνος Δημόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφορικά στον τομέα της έρευνας και συγκεκριμένα τα εμβόλια, ο ΠΟΥ επέτρεψε να γίνουν μελέτες παρέμβασης, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει υγιείς εθελοντές και να χορηγήσει τον ιό και το εμβόλιο κι αυτό να επιτυχύνει τις διαδικασίες.

Γίνεται δηλαδή κάθε προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία. Μελέτες διεξάγονται και για τη χορήγηση φαρμάκων».

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η χώρα μας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δεν είχε νεκρό από τον κορονοϊό, ενώ τα κρούσματα ήταν μόλις 10.

«Τα κρούσματα όσο είναι χαμηλά και δεν υπάρχει ιδιαίτερη διασπορά, είναι πολύ σημαντικό. Πορευόμαστε εξαιρετικά έως τώρα», σχολίασε ο  κ. Δημόπουλος.

 

To άρθρο Δημόπουλος στο Live News: Οδηγίες για τα κλιματιστικά θα βγάλει ο ΕΟΔΥ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα