Δημοκρατικοί σε Πενς: Απομάκρυνε τώρα τον Τραμπ - Αυτές είναι οι κατηγορίες που του προσάπτουν

18:19 11/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Λίγο πριν συνέλθει η Βουλή των Αντιπροσώπων με ένα ψήφισμα που έδωσε στην δημοσιότητα η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι, καλείται ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς να απομακρύνει τον Ντόναλντ Τραμπ από τα καθήκοντά του. 

Στο ψήφισμα καλείται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ να δηλώσει το προφανές σε ένα τρομοκρατημένο έθνος: ότι ο Πρόεδρος είναι

ανίκανος να εκπληρώσει τα καθήκοντά του που απορρέουν από το αξίωμά του.

Κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ενθάρρυνε τους εισβολείς να πορευθούν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος επίσης κατηγορείται για τουλάχιστον 3 απόπειρες να παρέμβει στην νόμιμη καταμέτρηση και επικύρωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην Πολιτεία της Τζόρτζια.

Αν δεν αναλάβει τις ευθύνες του ο Πενς τότε οι Δημοκρατικοί θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες καθαίρεσης του Τραμπ που θα είναι η δεύτερη στην θητεία του.

Στο ψήφισμα που μέσω αυτού αποκαλύπτονται οι κατηγορίες που προσάπτουν στον Τραμπ αναφέρεται επίσης: «Ο Πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των κυβερνητικών θεσμών. Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος, παρενέβη στην ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας και έθεσε σε κίνδυνο έναν από τους κορυφαίους θεσμούς. Πρόδωσε έτσι την εμπιστοσύνη στον θεσμό που εκπροσωπεί, αυτόν του Προέδρου τραυματίζοντας έτσι τους πολίτες των ΗΠΑ». 

Το ψήφισμα κάνει αναφορά στο άρθρο 14 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει ότι απαγορεύεται σε κάθε πρόσωπο που έχει εμπλακεί σε εξέγερση εναντίον των ΗΠΑ να κατέχει δημόσιο αξίωμα.

 

To άρθρο Δημοκρατικοί σε Πενς: Απομάκρυνε τώρα τον Τραμπ - Αυτές είναι οι κατηγορίες που του προσάπτουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοκρατικοί, Πενς, Απομάκρυνε, Τραμπ –, Πρόεδρος, ΗΠΑ,dimokratikoi, pens, apomakryne, trab –, proedros, ipa