Δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική για 39χρονο Αιγύπτιο – Στήριζε παρακλάδι της Χαμάς και καλούσε σε ένοπλη Τζιχάντ

14:01 8/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Δικογραφία σε βάρος 39χρονου Αιγύπτιου που προέτρεπε σε πράξεις βίας με αναρτήσεις του, αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Η δικογραφία για τον 39χρονο Αιγύπτιο υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου  187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98

του Ποινικού Κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 39χρονος που βρίσκεται δέκα χρόνια στην Ελλάδα, επαινούσε την οργάνωση Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, που είναι παρακλάδι της Χαμάς, και καλούσε τους ομόθρησκους σε ένοπλη Τζιχάντ.

Οι Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ ιδρύθηκαν το 1992 και, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CIA Factbook για το 2023, αριθμούν τουλάχιστον 20.000 ενόπλους. Η ονομασία τους προέρχεται από τον Σύρο ιεροκήρυκα Εζντίν Αλ Κασάμ, ο οποίος στις αρχές του 20ού αιώνα καλούσε σε ένοπλη αντίσταση κατά των «νέων σταυροφόρων» της αποικιοκρατίας και το 1935 σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τη βρετανική αστυνομία. Τις Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ υποστηρίζει σήμερα κυρίως το Ιράν, κάτι που δεν διαψεύδει ούτε η Χαμάς.

To άρθρο Δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική για 39χρονο Αιγύπτιο – Στήριζε παρακλάδι της Χαμάς και καλούσε σε ένοπλη Τζιχάντ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δικογραφία, Αντιτρομοκρατική, 39χρονο Αιγύπτιο – Στήριζε, Χαμάς, Τζιχάντ,dikografia, antitromokratiki, 39chrono aigyptio – stirize, chamas, tzichant