Δικηγόρος Χρήστου Παππά: Με κινήσεις «εγκλωβισμού» έγινε η σύλληψη - «Ήξερα τις κινήσεις της Αστυνομίας, δεν έφυγε από την Αθήνα»

09:31 2/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Στον Εισαγγελέα Εφετών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή (2/7), ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Για τη σύλληψη του, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (1/7) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε σπίτι στου Ζωγράφου, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης. 

«Οι κινήσεις της αστυνομίας ήταν πολύ συντονισμένες, ήξερα τις κινήσεις αυτές και δεν παραξενεύτηκα από το αποτέλεσμα καθόλου» είπε αρχικά ο κ. Σταυριανάκης, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει δει από κοντά τον Χρήστο Παππά αλλά έχουν μιλήσει μόνο τηλεφωνικά. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς καταζητούνταν από τις ελληνικές Αρχές επί οκτώ μήνες, ενώ υπήρχαν σενάρια ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Σήμερα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του και θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι οι φυλακές Δομοκού, όπου εκτίουν τις ποινές τους και οι άλλοι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Για τα σενάρια που ήθελαν τον Χρήστο Παππά να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ο κ. Σταυριανάκης είπε ότι «εξωτερικό δεν μπορούσε να πάει ο Χρήστος Παπάς. Γιατί αν πάει θα πρέπει να έχεις κάποιον άνθρωπο εκεί έξω να μπορεί να σε στηρίξει, κάπου να σταθείς. Δεν γινόταν». «Δεν πήγε συνεπώς έξω. Αυτό το λέω κατηγορηματικά» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η σύλληψη στου Ζωγράφου και η 52χρονη

Όσον αφορά την 52χρονη και τις σχέσεις που μπορεί να έχει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής μαζί της, ο δικηγόρος του δήλωσε πως δεν πρόκειται για μια μακροχρόνια φιλία καθώς – όπως είπε – δεν γίνεται να γνωρίζονται πάνω από έναν χρόνο. Μάλιστα είπε ότι – σύμφωνα με τα όσα του ο πελάτης του – ο Χρήστος Παππάς ήταν περαστικός από το σπίτι της 52χρονης, όπου και έγινε η σύλληψή του το βράδυ της Πέμπτης (1/7). 

Click4more: Χρήστος Παππάς: Το παρασκήνιο της σύλληψης του και η αλλαγή στην εμφάνιση του

Μιλώντας για το πώς η αστυνομία εντόπισε τον Χρήστο Παππά και προχώρησε στην σύλληψη του, είπε πως δεν οφείλεται σε κάποια καταγγελία ή λάθος του φυγόποινου, αλλά στις έρευνες που έκαναν οι Αρχές. «Η αστυνομία έκανε τέτοιες κινήσεις που δεν μπορεί να τις φανταστεί κανείς. Θα μπορώ να μιλήσω ενδεχομένως αργότερα» δήλωσε. 

Και πρόσθεσε: «Οι αστυνομία έκανε κινήσεις τέτοιες, εγκλωβισμού θα σας έλεγα. Περιορίστηκε σε κάποιο χώρο και εκεί έγινε η σύλληψη».

«Δεν έφυγε από την Αθήνα»

Τέλος, σημείωσε ότι στο μόνο μέρος της Ελλάδας όπου θα μπορούσε να πάει ο Χρήστος Παππάς ήταν στην πατρίδα, όπου όμως δεν μπορούσε να πάει, καθώς – όπως είπε – τον γνώριζαν όλοι. «Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα» σημείωσε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

To άρθρο Δικηγόρος Χρήστου Παππά: Με κινήσεις «εγκλωβισμού» έγινε η σύλληψη - «Ήξερα τις κινήσεις της Αστυνομίας, δεν έφυγε από την Αθήνα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα