Δίκη Χρυσής Αυγής – αυτόπτης μάρτυρας: Περίμεναν τον Ρουπακιά – Του άνοιξαν δρόμο – Ήταν ενέδρα

11:37 18/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παρασκευή Καραγιαννίδου καταθέτει στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η πρόεδρος κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα την κυρία Καραγιαννίδου η οποία ήταν η επόμενη στον κατάλογο ενώ για σήμερα έχει  κληθεί η σύντροφος του Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της οποίας άφησε τη τελευταία του πνοή ο 34χρονος μουσικός μετά

το δολοφονικό χτύπημα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η κυρία Καραγιαννίδου βρισκόταν λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο της δολοφονίας του μουσικού μαζί με τη φίλη της, Δήμητρα Ζώρζου και είδε τι συνέβη.

Η μάρτυρας έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση και αναφέρθηκε σε γύρω στα 25 άτομα, που κυνηγούσαν την παρέα του Παύλου Φύσσα. Η μάρτυρας κατέθεσε πως τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα παραλλαγής και όλοι τους φώναζαν ρυθμικά. 

Η μάρτυρας περιέγραψε πως «κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο, ήρθε στο ρεύμα αντίθετα, βγήκε ο οδηγός, πήγε κατευθείαν πάνω στον έναν, που ήταν ο Παύλος… οι άλλοι έκαναν χώρο να του υποδείξουν που πρέπει να πάει. Αυτό που έβλεπα ήταν σαν να τον πήρε αγκαλιά». 

Η κυρία Καραγιαννίδου τόνισε επίσης πως «όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλληκάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν “όχι εμένα! Αυτόν!»

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα.Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Η κατάθεση της συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

To άρθρο Δίκη Χρυσής Αυγής – αυτόπτης μάρτυρας: Περίμεναν τον Ρουπακιά – Του άνοιξαν δρόμο – Ήταν ενέδρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα