Διαψεύδει σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον προκλητική δήλωση για τους συνταξιούχους

16:21 23/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντομινίκ Κάμινγκς αρνήθηκε ότι έκανε μια δήλωση η οποία έλεγε “τι να γίνει”, αν οι συνταξιούχοι πεθάνουν από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα μιας εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο έδωσε προτεραιότητα στην ανοσία της αγέλης και στην οικονομία στην κρίση του κορονοϊού εις βάρος των συνταξιούχων.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς στα τέλη Φεβρουαρίου είχε περιγράψει την κυβερνητική στρατηγική ως «ανοσία της αγέλης, προστασία της οικονομίας και αν αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συνταξιούχοι θα πεθάνουν, τι να γίνει», έγραψε δημοσίευμα των Sunday Times.

Όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters αν έχει πει τα λόγια που του αποδίδονται και αν το ρεπορτάζ ήταν ακριβές, ο Κάμινγκς είπε: «Όχι. Βεβαίως όχι. Όχι».

Έτοιμη για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα η Βρετανία

Όπως προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ θα ανακοινωθούν πιο αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις, εφόσον οι πολίτες δεν τηρήσουν τις συστάσεις να αποφεύγουν τις κοινωνικές δραστηριότητες που έχουν στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να το κάνουμε, αν χρειαστεί, διότι ο σκοπός είναι ξεκάθαρος: να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού», τόνισε μιλώντας στον Sky News.

«Φυσικά θα εφαρμόσουμε και θα επιβάλλουμε και άλλα αυστηρά μέτρα, αν χρειαστεί. Ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι θα λάβει αυτές τις αποφάσεις πολύ σύντομα και είναι κάτι που συνεχώς εξετάζουμε», πρόσθεσε ο Χάνκοκ.

Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η Βρετανία διαθέτει πλέον 12.000 συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης.

«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στο θέμα αυτό, τώρα έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε πάνω από 12.000 συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης», τόνισε ο Χάνκοκ.

Στο μεταξύ σήμερα ο βρετανικός στρατός θα αρχίσει να διανέμει προστατευτικό εξοπλισμό στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αφού οι γιατροί κατήγγειλαν ότι νιώθουν σαν «τροφή για τα κανόνια» και απηύθυναν έκκληση στην κυβέρνηση να τους προσφέρει τα απαραίτητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορονοϊού.

Η διανομή και η παράδοση εκατομμυρίων τεμαχίων προστατευτικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων χειρουργικών μασκών, θα γίνεται πλέον από τον στρατό, εξήγησε ο Χάνκοκ, ενώ πρόσθεσε ότι εκατομμύρια τεμάχια έχουν ήδη διανεμηθεί σε νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες υγειονομικές υπηρεσίες τις τελευταίες ημέρες.

Περίπου 6.000 γιατροί σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον του ζήτησαν να τους προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, καταγγέλλοντας ότι τους ζητεί να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο με παρωχημένες μάσκες και φθηνό εξοπλισμό.

Ο Χάνκοκ μιλώντας στο BCC παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «προβλήματα» και επεσήμανε ότι οι αρχές προσπαθούν να «λύσουν» αυτά τα προβλήματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Διαψεύδει σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον προκλητική δήλωση για τους συνταξιούχους δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα