ΔΕΠΑ Εμπορίας: Πώς θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός λόγω κορονοϊού

18:28 19/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, που λήγει στις 23 Μαρτίου παρέχει το ΤΑΙΠΕΔ, ως μέτρο προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και των σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων και ηλεκτρονικά μέσω e-mail, λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού. Επιπλέον, οι ενδιαφέρομενοι επενδυτές που θα

επιλέξουν στην παρούσα φάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά θα πρέπει να αποστείλουν τα έγγραφα και σε  φυσική μορφή μέχρι τις 24/4/2020.

Σχετικά με τη ΔΕΠΑ Α.Ε., αποτελεί όμιλο εταιρειών με παρουσία στον ενεργειακό τομέα που δραστηριοποιείται στη χονδρική πώληση, προμήθεια, εμπορία και διανομή φυσικού αερίου. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% της ΔΕΠΑ Α.Ε. και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. το υπόλοιπο 35%.

Σύμφωνα με το Νόμο 4001/2011, ως τροποποιήθηκε δυνάμει του Νόμου [4643/2019] η ΔΕΠΑ Α.Ε. θα προβεί σε μερική διάσπαση του κλάδου υποδομών (που θα μεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία με την επωνυμία ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.) και σε απόσχιση του κλάδου διεθνών έργων (που θα μεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία με την επωνυμία ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.).

Η ΔΕΠΑ Α.Ε. μετά την ολοκλήρωση της μερικής διάσπασης και της απόσχισης θα μετονομαστεί σε ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε. και θα διατηρήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων προμήθειας και εμπορίας, στις οποίες περιλαμβάνονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

Μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ θα κατέχει ποσοστό 65% των μετοχών της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε. και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. το υπόλοιπο 35%.

To άρθρο ΔΕΠΑ Εμπορίας: Πώς θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός λόγω κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα