Δεν πάνε στο διάστημα για... να μην κολλήσουν κορονοϊό! Καθηλωμένο το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

11:26 24/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Αμερικανός αστροναύτης περνούν σε καθεστώς καραντίνας τις ημέρες τους στη γη, πριν από την προγραμματισμένη για την 9η Απριλίου εκτόξευσή τους προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να παραμείνουν έξι εβδομάδες στο διάστημα, καθώς η πανδημία της COVID-19 εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εκτόξευση του πληρώματος της αποστολής Expedition 63 θα γίνει χωρίς τη συνήθη δημοσιότητα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, αλλά και χωρίς τις τελετές στη Μόσχα, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της COVID-19.

Στάσιμο το οικονομικό
σχέδιο

Την ίδια ώρα το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας κατά των συνεπειών της εξάπλωσης του κορονοϊου παρέμεινε χθες στάσιμο στη Γερουσία, καθώς οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι προβλέπει λίγα χρήματα για τις αμερικανικές Πολιτείες και τα νοσοκομεία, ενώ από την άλλη μεριά δεν περιέχει αρκετούς περιορισμούς για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μία ψηφοφορία 49-46 άφησε στάσιμο το νομοσχέδιο οικονομικού ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν οι 60 ψήφοι που απαιτούνται για την έγκρισή του.

Έτσι η Γερουσία παρέμεινε χθες μπλοκαρισμένη για δεύτερη ημέρα, καθώς μόλις ένας Δημοκρατικός, ο Γερουσιαστής Νταγκ Τζόουνς ψήφισε υπέρ των θέσεων των Ρεπουμπλικάνων για την προώθηση του νομοσχεδίου.

 

To άρθρο Δεν πάνε στο διάστημα για... να μην κολλήσουν κορονοϊό! Καθηλωμένο το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα