Δεν «μασάει» ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης: Έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

07:14 16/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί παγκοσμίως να έχει σημάνει συναγερμός για το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί να συνεδριάζει ο ΠΟΥ και ο ΕΜΑ, μπορεί η μια μετά την άλλη οι χώρες να σταματούν τους εμβολιασμούς αλλά ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δεν… μασάει!

Μπορεί ακόμη και η Ταϊλάνδη να αποφάσισε να αναβάλει την έναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca

αλλά η απόφαση άλλαξε και ο πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούτ Τσαν-ό-τσα, αποφάσισε να πάρει το υπουργικό του συμβούλιο και να εμβολιαστεί!

Έγινε έτσι ο πρώτος άνθρωπος στην Ταϊλάνδη που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό.


Φωτογραφία Reuters

Η Ταϊλάνδη αποφάσισε, την περασμένη εβδομάδα, να μην ξεκινήσει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca λόγω των ανησυχιών για πιθανές παρενέργειες του προϊόντος.

Ο Πραγιούτ και άλλα μέλη της κυβέρνησής του προγραμματιζόταν να εμβολιαστούν την περασμένη Παρασκευή, αλλά εκείνη την ημέρα η Μπανγκόκ ανακοίνωσε πως αναστέλλει προσωρινά την αξιοποίηση του εμβολίου της AstraZeneca, εξαιτίας των περιστατικών θρόμβωσης που εξώθησαν τις αρχές ειδικά σε χώρες της Ευρώπης να αναβάλλουν τη χορήγησή του.


Φωτογραφία Reuters

Τελικά, όμως, η απόφαση άλλαξε και το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε χθες (15.03.2021) ότι η χρήση του εμβολίου της βρετανοσουηδικής φαρμακευτικής θα προχωρήσει, καθώς αρκετές χώρες διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν διαγνωστεί θρομβώσεις σε ασθενείς μετά τη χορήγησή του.

To άρθρο Δεν «μασάει» ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης: Έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα