Δεν είναι πια… μακέτο! Οι πρώτες εικόνες από τις μπουλντόζες στο Ελληνικό

08:24 3/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Ούτε μακέτο (για να θυμηθούμε την… ιστορική φράση του Κώστα Σημίτη) ούτε «ανέκδοτο» πια. Τα έργα στο Ελληνικό ξεκίνησαν, οι μπουλντόζες μπήκαν έστω και με καθυστέρηση κι ένα εμβληματικό έργο μπαίνει σε τροχιά.

Αν και οι κατεδαφίσεις έχουν ξεκινήσει δειλά – δειλά εδώ και κάποιες μέρες, το… γκάζι στις μπουλντόζες στο Ελληνικό θα «πατηθεί» σήμερα και μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Click4more Ελληνικό: Η παγόδα, το υπόστεγο και το κορυφαίο αρχιτεκτονικό δημιούργημα που δεν θα κατεδαφιστούν

Η κυβέρνηση

έχει «επενδύσει» πολλά στο Ελληνικό και η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στην έναρξη των… κατεδαφίσεων είναι συμβολική και με ειδικό βάρος.

Τα έργα έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα.

Δείτε LIVE εικόνα

ΔΕΙΤΕ LIVE : Δεν είναι μακέτα, μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό!

Gepostet von NewsIt am Donnerstag, 2. Juli 2020

Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό

Live | Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 2. Juli 2020

Δείτε τις πρώτες εικόνες 

Εκτός από… μακέτο, το Ελληνικό πλέον σταματά να είναι και… ανέκδοτο, αφού τα έργα ξεκινούν ύστερα από καθυστερήσεις και παλινωδίες χρόνων!

Το έργο θεωρείται εμβληματικό λόγω του μεγέθους του και ασφαλώς η πιο μεγάλη επένδυση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται πως θα κοστίσει περί τα 8 δισ. ευρώ στο σύνολό του και θα δημιουργήσει 12.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και 70.000 στη φάση της ανάπτυξής του.

Το γκρέμισμα κτιρίων συνιστά την πρώτη φάση του έργου, καθώς συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτίρια, με καθημερινή έκδοση διαπιστωτικών πράξεων κατεδάφισης. Στη συνέχεια θα ανεγερθούν το καζίνο, το ξενοδοχείο και το mall και σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι δύο μαρίνες, θα διαμορφωθούν οι παραλίες και θα χτιστούν οι κατοικίες.

Η πρώτη φάση ολοκλήρωσης των έργων θα διαρκέσει 3,5 χρόνια και συνολικά το project θα είναι έτοιμο σε περίπου 7-8 χρόνια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

To άρθρο Δεν είναι πια… μακέτο! Οι πρώτες εικόνες από τις μπουλντόζες στο Ελληνικό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα