Δείτε τα άλογα που άρχισαν να καλπάζουν στη Ρόδο για να γλιτώσουν - H viral φωτογραφία στη φωτιά

19:59 22/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Τα άλογα αρχίζουν να τρέχουν για να απομακρυνθούν. Η φωτιά στη Ρόδο προκάλεσε πανικό και στα ζώα που έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν…

Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται και μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο ταξιδεύουν από το μεσημέρι και εκτός συνόρων. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη αλλά αυτή τη στιγμή προέχουν οι ζωές. Το μεσημέρι όταν οι φλόγες κατέβηκαν σε κατοικημένες περιοχές άνθρωποι, ακόμα και άλογα, άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Με τις στιγμές και τις σκηνές να είναι συγκλονιστικές.

Οι εικόνες που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας

μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κόβουν την ανάσα. Εκτός από τρομοκρατημένους πολίτες και τουρίστες, ζώα προσπαθούν να γλιτώσουν από τη μανία της φωτιάς στη Ρόδο.

Φωτογραφία από περιοχή της Ρόδου, με άλογα, που τρέχουν για να σωθούν, κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που κάνουν έκκληση να απομακρυνθούν από την πυρκαγιά όσα περισσότερα ζώα γίνεται.

«Έχει στηθεί μία πολύ μεγάλη επιχείρηση ώστε κάποιοι τουρίστες να αναχωρούν από ένα αεροδρόμιο, κάποιοι άλλοι να έχουν άλλη στέγη. Από τους 200.000 τουρίστες που φιλοξενεί σήμερα το νησί – μιλάμε για μία περιοχή η οποία έχει γύρω στις 8.000 τουρίστες που για λόγους προληπτικούς σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρουμε λόγω και του καπνού που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο αντιδήμαρχος της Ρόδου Κώστας Ταρασλίας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «η πυρκαγιά εξελίχθηκε με πολύ άσχημο τρόπο διότι δυστυχώς ενώ περιμέναμε να σβήσουμε την πυρκαγιά, εχθές το βράδυ μετά από τη διενέργεια του συντονιστικού οργάνου το οποίο συνεδρίασε και ενώ περιμέναμε να πάει σε μία τεχνητή λίμνη στο φράγμα του Γαδουρά, δυστυχώς άλλαξε άρδην η κατάσταση. Πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, πέρασε δυστυχώς στον Δήμο στον εθνικό δρόμο και μπήκε σε μία τουριστική περιοχή, ενώ για τέσσερις ημέρες πραγματικά κατέληγε στην καρδιά του νησιού που ήταν παρθένα δάση».

To άρθρο Δείτε τα άλογα που άρχισαν να καλπάζουν στη Ρόδο για να γλιτώσουν - H viral φωτογραφία στη φωτιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δείτε, Ρόδο,deite, rodo