Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες στην Αχαΐα - Έχει συλληφθεί ύποπτος για εμπρησμό

23:21 17/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που καίει από χθες Σάββατο (16.7.2022) το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα της Αχαΐας, όμως παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπήρχαν αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Αχαΐα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέσα στην καμένη, όμως η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων ήταν καθοριστικές στην αντιμετώπισή τους.

Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν και θα συνεχίζουν να επιχειρούν όλη την νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 120 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

και περισσότερα από 35 οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, μεγάλο μέρος της Αχαΐας θα βρίσκεται αύριο Δευτέρα στην κατηγορία του υψηλού κινδύνου.

Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ένα άτομο που συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε στην Αχαΐα χθες που πήρε μεγάλη έκταση και για λίγο δεν απείλησε κατοικίες.

Το άτομο συνελήφθη σήμερα ως ύποπτος για εμπρησμό από αμέλεια. Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή της η Πυροσβεστική, η σύλληψη έγινε από υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας για τη φωτιά στη θέση «Παλιάμπελα» της Καλλιθέας στην Αχαΐα.

To άρθρο Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες στην Αχαΐα - Έχει συλληφθεί ύποπτος για εμπρησμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα