Δεύτερη μέρα κάτω από 1.000 οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ

09:52 12/5/2020 - Πηγή: NewsIt

830 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο που ο αριθμός των θυμάτων δεν ξεπερνά τους 1.000.

Χθες σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ είχαν πεθάνει από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός 776 άνθρωποι.

Είναι πάντως πολύ νωρίς για να ειπωθεί εάν

αυτή η επιβράδυνση αποτελεί πραγματικά τάση.

Click4more Κορονοϊός: Πάνω από 283.000 οι νεκροί σε ολόκληρο τον κόσμο

Παρά τη μείωση των ημερήσιων θυμάτων, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει να γίνεται ολοένα βαρύτερος: χθες Δευτέρα ξεπέρασε τους 80.000 νεκρούς.

Οι ΗΠΑ είναι, με βάση τους επίσημους απολογισμούς, η χώρα που έχει δεχθεί το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία, τόσο σε αριθμό νεκρών, όσο και αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης (σε απόλυτους αριθμούς, όχι δηλαδή κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό).

Η πόλη της Νέας Υόρκης θρηνεί μόνη της το ένα τέταρτο των θυμάτων, σχεδόν 20.000 νεκρούς. Ο νεοϋορκέζικος απολογισμός ενδέχεται μάλιστα να είναι υποτιμημένος κατά αρκετές χιλιάδες, επισήμαναν χθες Δευτέρα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Περιμένουν 103.000 νεκρούς στις ΗΠΑ έως τέλος Μαΐου

Το φράγμα των 50.000 θανάτων ξεπεράστηκε στις ΗΠΑ πριν από δυόμισι εβδομάδες, στις 24 Απριλίου. Εκφράζονται φόβοι ότι η χώρα θα καταμετρά 103.000 θανάτους ως τις 30 Μαΐου, δείχνει ο μέσος όρος 20 επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Click4more Κορονοϊός: Συναγερμός στη Γουχάν – Τεστ σε όλη την πόλη μετά από πέντε νέα κρούσματα

Μολονότι η πανδημία μοιάζει να έχει μπει σε φάση ύφεσης στη Νέα Υόρκη, νέες εστίες εμφανίζονται αλλού, όπως στην περιοχή της πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον.

Κατά τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν διαγνωστεί 1,34 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός).

«Έχουμε αναπτύξει δυναμικότητα» για την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ «απαράμιλλη παγκοσμίως», τόνισε χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως στη χώρα του έχουν γίνει «9 εκατομμύρια» τέτοιες εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Δεύτερη μέρα κάτω από 1.000 οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα