Δανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο ο δείκτης θετικότητας των τεστ για τον κορονοϊό

07:55 28/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Ανησυχία επικρατεί στην Δανία με την διασπορά του κορονοϊού καθώς την Πέμπτη (27/5) ο δείκτης θετικότητας των τεστ έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα, η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά με το 33,9% του ενήλικου πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους.

Ειδικότερα, στη Δανία επιβεβαιώθηκαν 1.119 κρούσματα κορονοϊού επί συνόλου 160.549 εξετάσεων. Αυτό σημαίνει,

σύμφωνα με το Statens Serum Institut (SSI), ότι δείκτης θετικότητας αυξήθηκε στο 0,70%, ενώ από τα τέλη του Ιανουαρίου ως τις αρχές του Μαΐου δεν ξεπερνούσε το 0,50%.

Η χώρα συνεχίζει την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης. Κατά το SSI, 1.984.642 πολίτες – το 33,9% του ενήλικου πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, ενώ το 20,8% έχει λάβει και τις δύο.

Η Κοπεγχάγη σταδιακά ήρε τα περιοριστικά μέτρα από τη 16η Απριλίου, όταν εστιατόρια, μουσεία και κλειστά γυμναστήρια άρχισαν να λειτουργούν και πάλι με κάποιες προϋποθέσεις, ιδίως οι προσερχόμενοι να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ ή έγκυρα «διαβατήρια» ανοσίας, που πιστοποιούν ότι είτε έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Δανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο ο δείκτης θετικότητας των τεστ για τον κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα