Χαρίσειο γηροκομείο: Έτσι βρέθηκε το 1ο κρούσμα κορονοϊού – Η συγκινητική ιστορία ηλικιωμένης με άνοια

14:50 6/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Η μεγάλη διασπορά Covid19 στο Χαρίσειο γηροκομείο προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, δημιουργούνται και απορίες δεδομένου ότι οι υπεύθυνοι του ιδρύματος διαβεβαιώνουν ότι τηρούνται όλα τα μέτρα, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία φορά που επισκέφθηκε συγγενής τροφίμου το Χαρίσειο γηροκομείο ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, ενώ κατόπιν σχετικής ΚΥΑ,

το προσωπικό υποβαλλόταν σε rapid test κάθε εβδομάδα, χωρίς να έχει προκύψει θετικό αποτέλεσμα, αναφέρει το GRTimes.

Ακόμη, για να εισέλθει νέος τρόφιμος στο γηροκομείο, υποχρεούταν σε 7ήμερη απομόνωση και μόνο κατόπιν διπλού αρνητικού PCR τεστ επιτρεπόταν η είσοδος στο ίδρυμα, διαδικασία στην οποία υποβάλλονταν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις. Επίσης, στους κοινόχρηστους χώρους του γηροκομείου, διενεργούνταν συνεχώς απολυμάνσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση του γηροκομείου δεν ενημέρωνε σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν, αλλά και την κατάσταση της υγείας τους, ήταν επειδή δεν υπήρχε οριστική απάντηση από τον ΕΟΔΥ, καθώς τα μοριακά τεστ ήταν ακόμη προς ανάλυση.

Χαρίσειο γηροκομείο – Το πρώτο κρούσμα

Πληροφορίες αναφέρουν στο GRTimes ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο ίδρυμα, εντοπίστηκε κατά τύχη, καθώς ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού. Εκεί υποβλήθηκε σε τεστ αντιγόνου, όπου και βρέθηκε θετικός.

Μετά από δύο ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη, 03.03.2021, σε προγραμματισμένο έλεγχο του ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν 150 τεστ εκ των οποίων τα 13 βρέθηκαν θετικά. Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, περίπου οι μισοί ασθενείς βρίσκονται στο νοσοκομείο, ωστόσο καλά στην υγεία τους.

Ανθρώπινη ιστορία

Συγκινεί η ιστορία μίας ηλικιωμένης, η οποία πάσχει από άνοια. Την συγκεκριμένη κυρία την επισκεπτόταν ο γιός της καθημερινά και όταν παρατήρησε την 10ήμερη απουσία του, η ίδια έπεισε τον εαυτό της ότι ο πολυαγαπημένος της γιος έφυγε από την ζωή. Από τότε, μέχρι και σήμερα, όταν επικοινωνεί ο γιος της μέσω βιντεοκλήσεων μαζί της, εκείνη του επιτίθεται, καθώς πιστεύει πως πρόκειται για έναν σωσία ο οποίος προσπαθεί να την παραπλανήσει.

Το προσωπικό του γηροκομείου εδώ και έναν χρόνο προσπαθεί να την πείσει ότι η φιγούρα που τις μιλά μέσω κάμερας είναι ο ίδιος ο γιος της. Οι προσπάθειες ωστόσο είναι μάταιες, με την ίδια να απαντά «με κοροϊδεύετε, παίζετε με τον πόνο μου ενώ έχω χάσει το παιδί μου», καθώς η απουσία του από τη ζωή της, έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ψυχική βλάβη στην ίδια.

To άρθρο Χαρίσειο γηροκομείο: Έτσι βρέθηκε το 1ο κρούσμα κορονοϊού – Η συγκινητική ιστορία ηλικιωμένης με άνοια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα