bwin: Οι υπηρεσίες υγείας αποκτούν ξεχωριστή σημασία στα ακριτικά Πομακοχώρια

11:05 5/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Η bwin με τους Γιατρούς του Κόσμου συνέχισαν να βρίσκονται στο πλευρό της ακριτικής Ελλάδας, ταξιδεύοντας αυτή τη φορά στα Πομακοχώρια.

Η υποστήριξη στην ακριτική Ελλάδα ακούγεται συχνά από τα χείλη επίσημων φορέων του κράτους, όμως οι κοινωνίες που ζουν κοντά στα σύνορα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες. Η πραγματικότητα στα Πομακοχώρια δεν θα

μπορούσε να είναι διαφορετική. Διάσπαρτα στους ορεινούς όγκους της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου, λόγω της τοποθεσίας και της ιδιαιτερότητάς τους, τα χωριά που Πομάκων είναι αρκετά απομονωμένα. Οι άνθρωποι αισθάνονται ξεχασμένοι. Όμως κάποιες φορές, υπάρχουν ενέργειες που τους κάνουν να χαμογελούν ξανά, να αισθανθούν ότι υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται.

Η πρόσφατα βραβευμένη στα «Corporate Affairs Excellence Awards 2020» πρωτοβουλία της bwin με τους Γιατρούς του Κόσμου ταξίδεψε στα Πομακοχώρια, για να σκορπίσει χαμόγελα και ζεστασιά, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους. Η Κύμη Ροδόπης, στην οποία η αποστολή εγκαταστάθηκε για να προσφέρει το πολύτιμο έργο της, έγινε ο έβδομος προορισμός της bwin και των Γιατρών, έπειτα από τις Πρέσπες, Καστελλόριζο, Φούρνους Κορσεών, Ψαρά, Άγιο Ευστράτιο και Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Σε υψόμετρο 680 μέτρων και μια ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η καθημερινότητα των ανθρώπων της Κύμης είναι δύσκολη. Ο πληθυσμός συνεχώς μειώνεται, καθώς οι νεότεροι επιλέγουν όλο και περισσότερο τη φυγή για μια διαφορετική ζωή. Εκείνοι που μένουν για να παλέψουν, συχνά αντιμετωπίζουν εμπόδια που μοιάζουν ανυπέρβλητα. Μια βροχή μπορεί να κλείσει τους δρόμους για μέρες, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο σε περίπτωση ανάγκης. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη και συχνά αδύνατη, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Αρκετοί από τους μεγαλύτερους ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την καλλιέργεια της γης ή την κτηνοτροφία, δεν έχουν κάνει ποτέ εξετάσεις και για να προχωρήσουν σε μια απλή επίσκεψη υγείας, χρειάζεται ολόκληρο ταξίδι.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και πιστή στο όραμά της για υποστήριξη στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, η bwin στάθηκε στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου για μια ακόμα αποστολή. Το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Κύμης μετατράπηκε για δύο μέρες σε προσωρινό νοσοκομείο, όπου ο παθολόγος, ο γυναικολόγος, ο καρδιολόγος, ο γεροντολόγος, ο γενικός γιατρός, καθώς και οι δύο νοσηλεύτριες της αποστολής, πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 συνεδρίες, εξετάζοντας πάνω από το 50% των μόνιμων κατοίκων. Η ανταπόκριση του τοπικού πληθυσμού ήταν πολύ μεγάλη. Με την υποστήριξη της bwin, είχαν την δυνατότητα να υποβληθούν σε εξετάσεις χωρίς να κάνουν ολόκληρο ταξίδι, γεγονός που είχε σημαντικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία τους. Είδαν, πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Πρωτοβουλίες που τους κάνουν να αισθάνονται ίσοι με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας.

Ο δάσκαλος του Μειονοτικού Σχολείου της Κύμης  ευχαρίστησε την bwin και τους Γιατρούς του Κόσμου για την επίσκεψή τους και τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων αποστολών σε μέρη όπως η Κύμη Κομοτηνής. Σε κοινότητες ανθρώπων που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

O εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, που βρέθηκε στο πλευρό των Γιατρών σε όλη τη διάρκεια της δράσης, υποστήριξε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις. Πιστοί στη φιλοσοφία μας, ταξιδέψαμε στο χωριό Κύμη Κομοτηνής, μία ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους το χειμώνα. Μ’ αυτό το ταξίδι ολοκληρώνουμε μία σειρά ανθρωπιστικών αποστολών σε δυσπρόσιτα χωριά και πόλεις στην Ελλάδα. Από το Καστελλόριζο έως τα Ψαρά και από την Κύμη Κομοτηνής έως τις Πρέσπες».

Η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, είπε από την πλευρά της: «Οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν στο χωριό Κύμη Ροδόπης, κοντά σε ανθρώπους σχεδόν ξεχασμένους, και προσέφεραν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ακόμη μια φορά. Οι Γιατροί του Κόσμου θα συνεχίσουν να επισκέπτονται ακριτικές περιοχές και να βρίσκονται δίπλα σε όσους  το έχουν ανάγκη. Όπου υπάρχουν Άνθρωποι. Ευχαριστούμε τη bwin».

Σε δύσκολες εποχές σαν αυτή που διανύουμε, οι πρωτοβουλίες αυτές κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Όπως και η έμπρακτη υποστήριξη της bwin στους Γιατρούς του Κόσμου

To άρθρο bwin: Οι υπηρεσίες υγείας αποκτούν ξεχωριστή σημασία στα ακριτικά Πομακοχώρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα