Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την αθλήτρια που κρατείται στην Ρωσία

11:25 14/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Εκπρόσωποι των Φοίνιξ Μέρκιουρι συναντήθηκαν με αρμόδιους από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τη Δευτέρα (13.06.2022), με θέμα την κράτηση της επτά φορές All-Star του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, στην Ρωσία.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ συνελήφθη

σε αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν πολλά φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης και αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια φυλάκιση.

Τον περασμένο μήνα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η 31χρονη κρατήθηκε παράνομα.

«Στις 13 Ιουνίου, εκπρόσωποι του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου του Ειδικού Προεδρικού Απεσταλμένου για Υποθέσεις Ομήρων (SPEHA) συναντήθηκαν με τους Φοίνιξ Μέρκιουρι (σ.σ. η Γκράινερ παίζει στη συγκεκριμένη ομάδα)», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση στο Reuters.

Η κράτηση της Γκράινερ, η οποία είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια στο κορυφαίο πρωτάθλημα επαγγελματικού μπάσκετ γυναικών των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει κατακραυγή σε όλη την Εθνική Ένωση Μπάσκετ Γυναικών και το ΝΒΑ.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, ο Επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ είπε ότι η επιστροφή της Γκράινερ ήταν η «νούμερο ένα προτεραιότητα» και για τα δύο πρωταθλήματα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την αθλήτρια που κρατείται στην Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα