Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός ανάλυση: Ο καταλυτικός Φουρνιέ, ο αρχοντικός Σάσα Βεζένκοφ και ο ανεβασμένος Γκος
Ο Ολυμπιακός κέρδισε 90-88 την Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι θρίλερ για την 26η αγωνιστική της Euroleague, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 19-7. Το «κρύο αίμα» του Εβάν Φουρνιέ, ο ασταμάτητος Σάσα Βεζένκοφ αλλά και οι πολύτιμοι πόντοι του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.
Ο φετινός Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα, κάτι που αποδεικνύεται σε κάθε αγωνιστική της Euroleague. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν άλλη μια διαβολοβδομάδα στην Euroleague, με την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα να κάνει το 2/2 απέναντι σε Παρί και Μπαρτσελόνα εκτός έδρας!
Πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο, ωστόσο όταν έχεις στο ρόστερ σου παίκτες όπως ο Εβάν Φουρνιέ, τότε όλα είναι πιθανά. Ο Γάλλος μπορεί να σκόραρε κάτω από 20 πόντους, ωστόσο οι 18 που έβαλε ήταν υπερπολύτιμοι και καθοριστικοί για να «αποδράσει» ο Ολυμπιακός από την Βαρκελώνη.
Άλλωστε μόνο η τελευταία φάση του αγώνα, με το σκορ στο 88-88 όπου ο Γάλλος δείχνει σαν να παίζει με τα… παιδιά του, χωρίς ίχνος άγχους και σκοράροντας στο τελευταίο δευτερόλεπτο, δείχνει ένα από τους λόγους που οι Πειραιώτες είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 νίκες και μόλις 7 ήττες.
EVAN FOURNIER FOR THE WIN#RivalrySeries #MotorolaMagicMoments I @Moto pic.twitter.com/PGDIPqXXXx
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) February 7, 2025Σε κάθε παιχνίδι που περνάει ο Φουρνιέ κάνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τον λατρεύουν ολοένα και περισσότερο, με τον ίδιο μάλιστα να «ζωγραφίζει» στο παρκέ, αλλά και να κρατάει χαμηλό προφίλ, δείχνοντας πως τα κρίσιμα είναι πιο μετά και τώρα απλά βρισκόμαστε στο… ζέσταμα.
Πέρα από τον Γάλλο, σε πολύ μεγάλο βράδυ ήταν και ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, έκανε μια αρχοντική εμφάνιση και έδωσε λύσεις στην ομάδα του, σε διαστήματα του αγώνα που το σκορ πήγε να ξεφύγει και ο ρυθμός ήταν με τους γηπεδούχους.
Ο Βεζένκοφ έδωσε ότι είχε στο παρκέ, με την εικόνα του στο τέλος να είναι εξουθενωμένος, μετά από μια δύσκολη σειρά παιχνιδιών να μιλά από μόνη της!
Παράλληλα, εκτός από τους δυο μεγάλους αστέρες στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο 30χρονος Αμερικανός έκανε πιθανότατα το καλύτερο φετινό του παιχνίδι στην Euroleague, με τους 20 πόντους που σκόραρε, τα 4 ριμπάουντ που κέρδισε, αλλά και τις 5 ασίστ που μοίρασε να μιλάνε από μόνα τους.
Γι αυτό άλλωστε ο Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα έπλεξε το εγκώμιο του Γκος, ο οποίος απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν συγκινητικός, βοηθώντας τρομερά τους συμπαίκτες του να πάρουν αυτή τη σπουδαία νίκη.
Πλέον οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 19-7 και παραμένουν στην κορυφή της Euroleague, στο +2 από την Φενέρμπαχτσε, με την ομάδα να έχει μερικές ημέρες να ξεκουραστεί, καθώς επόμενο παιχνίδι στην διοργάνωση είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα βατό εμπόδιο μπροστά του, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Βίρτους Μπολόνια.
Ωστόσο στη φετινή Euroleague, την καλύτερη των τελευταίων χρόνων τίποτα δεν είναι δεδομένο, κάτι που εντός του συλλόγου ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Ωστόσο με εμφανίσεις σαν αυτές στο Παρίσι και την Βαρκελώνη, η Μπολόνια θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι για να μπορέσει να κερδίσει τους «ερυθρόλευκους».
Μπορεί άραγε;
To άρθρο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός ανάλυση: Ο καταλυτικός Φουρνιέ, ο αρχοντικός Σάσα Βεζένκοφ και ο ανεβασμένος Γκος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βόμβες Χατζηνικολάου: «Αδειάζει» Καπερνάρο για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη (Βίντεο)
- Οι επίσημες φωτογραφίες από τον γάμο του Νικόλαου Ντε Γκρες και της Χρυσής Βαρδινογιάννη – Η ανακοίνωση της οικογένειας
- Πέντε βότανα/μπαχαρικά με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες
- Καιρός: Έως αυτή την ημερομηνία θα διατηρηθεί το κρύο – Τι έρχεται στη συνέχεια
- Απόκοσμο θέαμα: Το ελληνικό γεφύρι που αποτελεί ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο
- Νικόλαος Ντε Γκρες - Χρυσή Βαρδινογιάννη: Το μενού της γαμήλιας δεξίωσης - Το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι, το κυρίως πιάτο, το γλυκό φράουλα και η ποικιλία κρασιών
- Γάμος Nικόλαου ντε Γκρες και Χρυσής Βαρδινογιάννη: Οι προσκεκλημένοι της γαμήλιας δεξίωσης
- Νύχτα αγωνίας στη Σαντορίνη: Τρεις ισχυροί σεισμοί σε μία ώρα αναστάτωσαν τους κατοίκους
- Σαντορίνη: Νέα τρομακτική εκτίμηση – “Αν ο σεισμός έρθει από τη θάλασσα η Καλντέρα θα πέσει”
- ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ: «Κράτος και κεφάλαιο μας παίρνουν το οξυγόνο, το δίκιο θα κριθεί με οργάνωση στον δρόμο!»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Κόμο – Γιουβέντους 1-2: Ο Κολό Μουανί «καθάρισε» για τους φιλοξενούμενους
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 2-1: Ο Μαγκουάιρ έστειλε τους «κόκκινους διαβόλους» στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας
- Χρήστος Δημόπουλος για τη συγκινητική στιγμή στην εκπομπή του: Επί 20 λεπτά έκλαιγα στη γωνία
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2025
- Μπάγερν Μονάχου – Βέρντερ Βρέμης 3-0: Έβδομη σερί νίκη για τους Βαυαρούς στην Bundesliga
- Καιρός σήμερα: Άνεμοι 8 μποφόρ και τοπικές βροχές – Που θα χιονίσει
- Μακρόν και Ερντογάν μίλησαν για τη Μέση Ανατολή και για συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία
- Βαθμολογία Eurolegue: Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή, 3η θέση για Παναθηναϊκό
- Σεισμοί στη Σαντορίνη: Άλλες τρεις δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα – Ερήμωσε το νησί
- Το ασύλληπτο καλάθι του Εβάν Φουρνιέ που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελόνα

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2025
- Σεισμοί στη Σαντορίνη: Άλλες τρεις δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα – Ερήμωσε το νησί
- Έσπασαν ρεκόρ πέρυσι τα φωτοβολταϊκά με 2,5 GW νέων έργων – Τί δείχνουν τα επίσημα στοιχεία
- Ο απλός τρόπος να απομακρύνετε τις τρίχες των κατοικιδίων από τον καναπέ
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2025
- Καιρός σήμερα: Άνεμοι 8 μποφόρ και τοπικές βροχές – Που θα χιονίσει
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 2-1: Ο Μαγκουάιρ έστειλε τους «κόκκινους διαβόλους» στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας
- Ο Κέντρικ Ναν ΜVP της 26ης αγωνιστικής στην Euroleague
- Κόμο – Γιουβέντους 1-2: Ο Κολό Μουανί «καθάρισε» για τους φιλοξενούμενους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φωτιά στα ράφια των σούπερ μάρκετ με τις αυξημένες τιμές
- Συνεχίζονται τα Ρίχτερ στις Κυκλάδες, μέχρι 4,4 τη νύχτα - Συνεδριάζουν σήμερα οι επιστήμονες
- Ποιος ήταν ο Προφήτης Ζαχαρίας που εορτάζει στις 08 Φεβρουαρίου
- ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 14 Φεβρουαρίου
- Ο άγνωστος διακόπτης του αυτοκινήτου που λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα - Πώς λειτουργεί
- Τρεις σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ σε περίπου μία ώρα τη νύχτα, ταρακούνησαν Σαντορίνη-Αμοργό
- Διεθνής στήριξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μετά τις κυρώσεις Τραμπ - Και η Ελλάδα υπογράφει την κοινή δήλωση
- Ασθενείς βροχές στην Αττική σήμερα - Πού αναμένονται χιονοπτώσεις
- Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες - Ασθενείς δονήσεις τη νύχτα μέχρι 4,4 Ρίχτερ