Και εγένετο «AUKUS»! Μπάιντεν, Τζόνσον και Μόρισον ανακοινώνουν τριπλή «συμμαχία» με στόχο το «φρένο» στην Κίνα

00:01 16/9/2021 - Πηγή: NewsIt

Όπως σας είχε ενημερώσει έγκαιρα το newsit.gr, οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας, Τζο Μπάιντεν, Μπόρις Τζόνσον και Σκοτ Μόρισον αντίστοιχα, προέβησαν στην πολυαναμενόμενη κοινή τους ανακοίνωση για το θέμα «εθνικής ασφάλειας» όπως είχε από νωρίς διαρρεύσει.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πληροφορίες του Politico, η συμφωνία θα αποτελέσει το «όχημα» με το οποίο οι τρεις χώρες θα μοιράζονται προηγμένες τεχνολογίες σε μια προσπάθεια να

ανακοπεί η συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της Κίνας στον παγκόσμιο τεχνολογικό και στρατιωτικό χάρτη (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα είχαν γίνει ήδη γνωστά).

Τις πληροφορίες είχε μεταφέρει νωρίτερα στο Politico αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και σύμφωνα με αυτές, η νεοσύστατη αυτή ομάδα θα χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο AUKUS (σ.σ. προκύπτει από τα Australia, UK, USA).

Κοινές δηλώσεις από τους τρεις ηγέτες

Όπως είχε ανακοινωθεί, οι δηλώσεις ξεκίνησαν ακριβώς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 15.09.2021 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) με τους Μπάιντεν, Τζόνσον και Μόρισον να συνδέονται ζωντανά.

Η εικόνα μεταδίδονταν live τόσο από τον επίσημο λογαριασμό της Downing Street στο YouTube, όσο και από τον λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

Στην αρχή της σύνδεσης, μάλιστα, εμφανίστηκε και το ακρωνύμιο AUKUS, δηλαδή το όνομα της νέας συμμαχίας, (σ.σ. προκύπτει από τα Australia, UK, USA) με τις σημαίες των τριών χωρών.

Δείτε το

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Αυστραλός πρωθυπουργός, στην συνέχεια μίλησε ο Μπόρις Τζόνσον και τελευταίος πήρε τον λόγο ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Δείτε ζωντανή εικόνα

Τίποτα δεν υπάρχει που να «δείχνει» καθαρά την Κίνα στην συμφωνία αυτή μεταξύ των τριών χωρών, ωστόσο η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως ακόμη μια προσπάθεια των συμμάχων της Δύσης να «μπλοκάρουν» την άνοδο της Κίνας στην στρατιωτική και τεχνολογική «αρένα».

To άρθρο Και εγένετο «AUKUS»! Μπάιντεν, Τζόνσον και Μόρισον ανακοινώνουν τριπλή «συμμαχία» με στόχο το «φρένο» στην Κίνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα