Μπάιντεν για Τραμπ: Ντροπή του που δεν παραδέχεται την ήττα – Η Αμερική επέστρεψε! (video)

23:10 10/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε απόψε και έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε στον… αρνητή του εκλογικού αποτελέσματος πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο Μπάιντεν επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο προπύργιο του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ ότι συνομίλησε με έξι παγκόσμιους ηγέτες. «Τους είπα ότι η Αμερική επέστρεψε», «η Αμερική δεν είναι μόνη της πλέον».

Η αντίδρασή

τους ήταν πολύ «ενθουσιώδης (…), οπότε έχω εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική», σημείωσε.

Παράλληλα είπε πως η μετάβαση εξουσίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας πως ελπίζει να προτείνει ονόματα υποψηφίων για κάποια υπουργεία έως την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), στις 26 Νοεμβρίου.

Click4more: Ο Τραμπ το… πήρε απόφαση! Κάνει την 1η του εμφάνιση μετά τη νίκη Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε, επίσης, «ντροπή» το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του.

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο αν αυτός παρακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν κοίταξε την κάμερα και χαμογελώντας είπε: «Κύριε πρόεδρε ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ, μετά την εκλογική του νίκη, τονίζοντας πως ενημερώνει τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεφωνικούς του συνομιλίες ότι “η Αμερική επέστρεψε”.

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Αμερική «επέστρεψε» στην παγκόσμια σκηνή τόνισε ο Μπάιντεν και δήλωσε «βέβαιος» για την ικανότητά του να αποκαταστήσει τον διεθνή «σεβασμό» στη χώρα του, σημειώνοντας πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ μετά την εκλογική του νίκη.

Μπάιντεν: Άναψαν” τα τηλέφωνα

Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα, ο Τζο Μπάιντεν άρχισε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες ανά τον πλανήτη.

Έτσι, ο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν και επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα όπως το κλίμα, η υγεία, η μάχη κατά της τρομοκρατίας. “Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις και τους διαβεβαίωσε για τη βούλησή του να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων: το κλίμα, την υγεία, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων”, επισήμαναν τα Ηλύσια Πεδία.

Click4more: Τηλεφώνησε στον Μπάιντεν η Μέρκελ για τα συγχαρητήρια

Η γαλλική προεδρία ανέφερε, επίσης, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Μπάιντεν διήρκησε 10 λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν το περασμένο Σάββατο (07.11.2020) για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, λέγοντας ότι έχουν πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν. Ο Μακρόν από το 2017 που εξελέγη πρόεδρος, δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Τζο Μπάιντεν, που διετέλεσε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα το διάστημα μεταξύ 2009 – 2017.

Ο Μπάιντεν επικοινώνησε και με την Άνγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος της Γερμανίας και ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησαν ότι η διατλαντική συνεργασία έχει μεγάλη σημασία ενόψει του πλήθους των παγκόσμιων προκλήσεων, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μπάιντεν για Τραμπ: Ντροπή του που δεν παραδέχεται την ήττα – Η Αμερική επέστρεψε! (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Τραμπ, Ντροπή, Αμερική,bainten, trab, ntropi, ameriki