ΑΒΑΞ: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο 2,9 δισ. ευρώ και μέρισμα €0,07 ανά μετοχή – Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης

19:05 15/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Υπογεγραμμένες συμβάσεις 2,8 δισ. ευρώ από ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών 2,9 δισ ευρώ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η διοίκηση της κατασκευαστικής ΑΒΑΞ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Για το τρέχον έτος ο όμιλος αναμένει περαιτέρω ενίσχυση των αποτελεσμάτων καθώς όπως είπε ο πρόεδρος του ομίλου Χρήστος Ιωάννου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί σε ποσοστό που θα κυμανθεί από 15% έως 25% το 2023 κι ακόμα περισσότερο το 2024. Στην τελευταία δημοσιευμένη

χρήση ο τζίρος ανήλθε στα 402,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων από συνεχιζόμενες & διακοπείσες δραστηριότητες στα 39,9 εκατ. ευρώ.

Η συμμετοχή σε έργα

Ανάμεσα στα νέα έργα που υπέγραψε το 2022 περιλαμβάνεται ο σταθμός ενέργειας στη Ρουμανία και το οδικό στο τμήμα Μπράλος – Άμφισσα. Από τα μεγάλα έργα και τους διαγωνισμούς που συμμετέχει η εταιρεία ξεχωρίζουν η ανάληψη ρόλου συμβούλου (ECI, σύμβαση 10μηνης διάρκειας) για το Vouliagmenis Mall, το οποίο όταν ανατεθεί θα αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στο Ellinikon, σε συνεργασία με την Rizzani de Eccher, καθώς κι η υποβολή Πρότυπης Πρότασης για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, Λαύριο και Νότια Προάστια, σε συνεργασία με τους ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις), αλλά και η υποβολή προσφοράς για την παραχώρηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, σε συνεργασία με τους Γαλλικούς ομίλους Egis Project και Meridiam.

Επιπλέον, η ΑΒΑΞ (μερίδιο 16%) διεκδικεί τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης Αττικής Οδού, σε συνεργασία με όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (μερίδιο 34%) και Meridiam (μερίδιο 50% στην κοινοπραξία). Η ΑΒΑΞ διεκδικεί επίσης την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον (άνω των 550 εκατ. ευρώ), μεγάλα έργα φραγμάτων – άρδευσης (του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω ΣΔΙΤ), τα σιδηροδρομικά έργα 4,5 δις ευρώ (με ανταγωνιστικό διάλογο), όπως και τα οδικά ΣΔΙΤ Δράμα – Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη – Έδεσσα )σχεδόν μισό δις ευρώ συνολικά).

Σχετικά με τη μερισματική πολιτική η ετήσια τακτική γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους €0,07 ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2022. Το εν λόγω μεικτό ποσό υπόκειται σε παρακράτηση φόρου ποσοστού 5%, ήτοι €0,0035 ανά μετοχή, συνεπώς το καθαρό ποσό του μερίσματος το οποίο θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει σε €0,0665 ανά μετοχή.

Κατά τη συνεδρίαση της ως άνω Γενικής Συνέλευσης, συμμετείχαν μέτοχοι που εκπροσώπησαν το 79,25% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, ήτοι 114.381.587 μετοχές.

To άρθρο ΑΒΑΞ: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο 2,9 δισ. ευρώ και μέρισμα €0,07 ανά μετοχή – Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΒΑΞ, Ανεκτέλεστο, €007, – Αποφάσεις,avax, anektelesto, €007, – apofaseis