Ανοίγει σταδιακά η Αττική Οδός - Τι θα γίνει με τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα

14:22 26/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ανοίγει τμηματικά η Αττική Οδός, παρά τα εκατοντάδες οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα από προχτές που η κακοκαιρία κάλυψε με χιόνι τα πάντα.

Πρώτα θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Αττικής Οδού από Κηφισίας έως Ελευσίνα και στα δύο ρεύματα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί και από τον κόμβο της Κατεχάκη μέχρι το αεροδρόμιο.

Πάνω από 500 οχήματα πάντως παραμένουν ακινητοποιημένα το τμήμα από Κάντζα έως λεωφόρο Μαραθώνος και ανά σημεία στο Γέρακα, την Ανθούσα και τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού,

ανάμεσα στα Βριλήσσια και την Αγία Παρασκευή. 

Η Αττική Οδός έχει ειδοποιήσει τους οδηγούς να πάρουν τα οχήματα, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό μετακινεί έτσι ώστε να υπάρχει δρόμος ανοιχτός. Επομένως θα λειτουργεί με τα αυτοκίνητα στην άκρη.

180 οδηγοί μεταφέρθηκαν από το Μαρούσι και 150 από την Παλλήνη

Η Πολιτική Προστασία διέθεσε επιπλέον οχήματα στους οδηγούς στην Παλλήνη (Λ. Μαραθώνος και Μιλήση – έξοδος 15 Αττ. Οδού) για τη μεταφορά τους και την ανάκτηση των οχημάτων τους.

Πρόκειται για οχήματα τύπου μίνι-λεωφορείων που βρίσκονται από σήμερα και για όσες ημέρες απαιτηθεί στο σημείο και σε συνεχή δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 19:00 προκειμένου να μεταφέρουν οδηγούς, που τα οχήματά τους βρίσκονται ακινητοποιημένα εντός της Αττικής Οδού, με σκοπό να τα ανακτήσουν.

Σημειώνεται, ότι για τον ίδιο λόγο είναι διαθέσιμα από χθες οχήματα της Πολιτικής Προστασίας στο «δαχτυλίδι» στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Μέχρι στιγμής, 180 οδηγοί έχουν μεταφερθεί από το δαχτυλίδι και 150 από την Παλλήνη.

To άρθρο Ανοίγει σταδιακά η Αττική Οδός - Τι θα γίνει με τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα