Αταλάντα – Λεβερκούζεν: Ο πρωταθλητής του Europa League κρίνεται στο Δουβλίνο

10:54 22/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός της χρονιάς διεξάγεται απόψε (22:00, Cosmote Sport 1) στο Δουβλίνο, με την Αταλάντα και τη Λεβερκούζεν να διεκδικούν το τρόπαιο του Europa League.

Η Αταλάντα θα παλέψει για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, ενώ η Λεβερκούζεν για το δεύτερο μετά το 1988 σε μία αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Στα χαρτιά, οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά ποιος μπορεί να ξεγράψει τη φοβερή ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Αμφότερες θα αγωνίζονται στο Champions League της νέας περιόδου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού, με τη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο να παραμένει αήττητη στη σεζόν και να κυνηγάει ένα ιστορικό τρεμπλ, αφού έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Η Αταλάντα θα αγωνιστεί χωρίς τον αρχηγό της Ντε Ρον, με τη Λεβερκούζεν να αναμένεται να παραταχθεί χωρίς σημαντικές απουσίες.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA Europa League (@europaleague)

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς, που είχε σφυρίξει και στον τελικό του Conference League του 2022 ανάμεσα σε Ρόμα και Φέγενορντ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αταλάντα (Τζιαν Πιέτρο Γκασπερίνι): Μούσο-Τζιμσίτι,Χιεν,Κολάσινατς-Τζαπακόστα,Έντερσον, Πάσαλιτς, Ρουγκέρι-Κοοπμάινερς-Ντε Κατελαέρε,Σκαμάρκα.
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τσάμπι Αλόνσο): Κόβαρ-Ταπσόμπα,Τα,Ιντσάπιε-Φριμπόνγκ,Τσάκα, Άντριτς, Γκριμάλντο-Αντλί,Βουρτς-Σικ.

To άρθρο Αταλάντα – Λεβερκούζεν: Ο πρωταθλητής του Europa League κρίνεται στο Δουβλίνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αταλάντα – Λεβερκούζεν, Europa League, Δουβλίνο,atalanta – leverkouzen, Europa League, douvlino