Αστυπάλαια: Παραλίες με άγρια ομορφιά στην πεταλούδα του Αιγαίου

07:02 13/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Αστυπάλαια, η πεταλούδα του Αιγαίου, όπως πολλοί την αποκαλούν χάριν στο σχήμα της, είναι ένας απομακρυσμένος μα ονειρεμένος τόπος, που είναι ο απόλυτος προορισμός για εναλλακτικές διακοπές, με στόχο την ηρεμία.

Γραφικοί οικισμοί, παραλίες με άγρια ομορφιά και ένα πλήθος από δραστηριότητες σε περιμένουν να τις ζήσεις, επισκεπτόμενος την Αστυπάλαια, το πρώτο νησί που ευελπιστεί να γίνει ένας smoke free παράδεισος ευεξίας.

Πάμε λοιπόν για ένα νοητό ταξίδι

περιήγησης στο υπέροχο νησί, προτού βρεθείς ψυχή και σώματι εκεί.

Η χώρα της Αστυπάλαιας, με άφθονα στοιχεία επηρεασμένα απ´ τις Κυκλάδες, θα σε μαγέψει απ´ τη πρώτη στιγμή με την ομορφιά των κάτασπρων αμφιθεατρικά χτισμένων σπιτιών της.

Οι εντυπωσιακοί της παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, οχτώ στον αριθμό, ένα απ´ τα σήματα κατατεθέν του τόπου θα σε γοητέψουν όχι μόνο με την ομορφιά τους, αλλά και με την ανεπανάληπτη θέα που προσφέρουν στο λιμάνι και τον έναστρο ουρανό.

Στο πιο ψηλό σημείο του λόφου, στέκει αγέρωχο για πάνω από πέντε αιώνες το εμβληματικό κάστρο των Κουερίνι, με τις φημισμένος εκκλησίες Παναγία του κάστρου και του Αγίου Γεωργίου να βρίσκονται ανάμεσα στα απομεινάρια του.

Η Παναγία η Πορταίτισσα λίγο πιο κάτω απ´ το κάστρο σε καλεί με τη σειρά της να θαυμάσεις το αριστοτεχνικό καμπαναριό της και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου στο Δεκαπενταγουστιάτικο πανηγύρι της.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Αστυπάλαια: Παραλίες με άγρια ομορφιά στην πεταλούδα του Αιγαίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αστυπάλαια, Παραλίες, Αιγαίου,astypalaia, paralies, aigaiou