Άρης – ΑΕΚ 0-0 LIVE: Πιο επιθετικό πρόσωπο δείχνει η Ένωση

19:19 24/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Γνωστές γίνονται απόψε οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Άρης – ΆΕΚ είναι το ζευγάρι που βγάζει τον πρώτο φιναλίστ.

Η ΑΕΚ έχει το… πάνω χέρι για την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση των δυο συλλόγων στο ΟΑΚΑ, είχε επικρατήσει με 2-1 σε ένα άκρως επεισοδιακό

ματς.

Η Ένωση παίζει πάνοπλη στην Θεσσαλονίκη, με τον Μιχάλη Μπακάκη να ξεπερνά τις ενοχλήσεις και να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή του Μάσιμο Καρέρα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν την πέμπτη σερί παρουσία τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και το πρώτο τους τρόπαιο στην διοργάνωση, μετά το 2016 και τον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Αν η ΑΕΚ αποκλείσει τον Άρη στα ημιτελικά, τότε θα φτάσει μέχρι το φινάλε του Κυπέλλου Ελλάδας για πέμπτη διαδοχική χρονιά, διευρύνοντας και το εντυπωσιακό ρεκόρ που έχει στα νοκ άουτ τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΕΚ μετράει 14 συνεχόμενες προκρίσεις σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Μάλιστα, στα ημιτελικά τα τελευταία χρόνια, η Ένωση έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Η τελευταία φορά που αποκλείστηκε ο «Δικέφαλος» σε νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης ήταν στις 11 Μαρτίου του 2015. Η τότε ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, που βρισκόταν στην Β΄ Εθνική ηττήθηκε με 1-0 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, με το γκολ να σημειώνεται στο 90΄.

Ο Άρης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσιών, καθώς ο Μίχαελ Ένινγκ δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Βέλεθ και Σόουζα, αλλά είναι αποφασισμένος να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ (2-1) του πρώτου ημιτελικού και να πάρει τη πρόκριση.

Πρόκειται για τον αγώνα της χρονιάς, όπως δηλώνουν οι «κίτρινοι του βορρά», που στην πρόσφατη αναμέτρηση για τα play off της Superleague, έδειξαν άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο, φεύγοντας με το 2-2.

Οι Θεσσαλονικείς θα διεκδικήσουν την 9η πρόκριση τους στον τελικό του θεσμού και τον πρώτο τους τίτλο μετά από 50 χρόνια. Οι «κίτρινοι» έχουν κατακτήσει μόλις μια φορά το Κύπελλο Ελλάδας, το μακρινό 1970.

 

 

 

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη του ημιτελικού

 

 

Λόγω της κρισιμότητας των αγώνων, επιλέχθηκαν ξένοι διαιτητές και συγκεκριμένα από την Ολλανδία. Συγκεκριμένα, η τριάδα θα αποτελείται από Ολλανδούς ρέφερι, ενώ στο VAR θα βρίσκονται Έλληνες.

Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε τον Ολλανδό Ντάνι Μακέλι να διευθύνει το ματς ΑρηςΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Στο ματς που θα ακολουθήσει, ο βέβαιος πρωταθλητής Ολυμπιακός, θα υποδεχθεί (21:30) τον ΠΑΟΚ στην ρεβάνς της ήττας που γνώρισε στην Τούμπα με 3-2.

Τότε, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 2-0 και όλα έδειχναν ότι θα έφθαναν σε μία άνετη επικράτηση.

Όμως οι παίκτες του Άμπελ Φερέϊρα, αντέδρασαν και πέτυχαν την ολική ανατροπή. Ενα αποτέλεσμα που καλούνται να διαφυλάξουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», απέναντι στον Ολυμπιακό, που χρειάζεται νίκη με διαφορά ενός γκολ για να πάρει την πρόκριση.

Οι Πειραιώτες είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην χώρα, καθώς όπως αποδεικνύεται δεν έχει επηρεαστεί από την τρίμηνη διακοπή λόγω του κορονοϊού και τηρουμένων των αναλογιών, είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

Το πρόγραμμα (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

19:00 Αρης-ΑΕΚ (1-2)

21:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2-3)


To άρθρο Άρης – ΑΕΚ 0-0 LIVE: Πιο επιθετικό πρόσωπο δείχνει η Ένωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα