«Αρχισαν να γαζώνουν το αυτοκίνητό μας» - 28χρονος περιγράφει πώς σώθηκε από την εισβολή της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ

11:35 17/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Τις στιγμές της φρίκης που έζησε στο φεστιβάλ Supernova κατά την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ περιέγραψε ένας Αμερικανός.

Πρόκειται για τον 28χρονος Λιρόι Άλεξ, από το Σικάγο που ήταν με φίλους του στο φεστιβλ. Στην αρχή, όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, δεν συνειδητοποίησε τι συνέβη, μάλιστα αστειεύτηκε με φίλους του ότι οι διοργανωτές έριχναν πυροτεχνήματα.

«Άκουγα δυνατούς κρότους στην περιοχή και αρχικά αστειευτήκαμε ότι έριχναν πυροτεχνήματα, αλλά

μετά οι διοργανωτές έριχναν πυροτεχνήματα. Αλλά μετά σταμάτησαν τη μουσική στο φεστιβάλ και μας ενημέρωσαν για επίθεση με ρουκέτες – κάτι όχι και τόσο ασυνήθιστο στο νότιο Ισραήλ», είπε ο 28χρονος, που εργάζεται ως κλειδαράς στην πατρίδα του.

Ολοι όμως στη συνέχεια άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι άλλο έχει συμβεί με το Λιρόι Άλεξ να τρέχει για να σωθεί. Από τα 3000 άτομα που στο συγκεκριμένο φεστιβάλ 260 έπεσα νεκροί.

Ο Αλεξ μαζί με τον τον φίλο του  Ελιαντ Σεμές και τη φίλη του έτρεχαν για να σωθούν. Κατάφεραν να φθάσουν στο όχημά τους και να κρυφθούν, αλλά οι ένοπλοι της Χαμάς ήταν στο κατόπι τους.

«Μπήκαμε στο αυτοκίνητό μας και είδαμε ότι ήταν ανοιχτός ο δρόμος μπροστά μας, μολονότι εκατοντάδες άλλοι ξεκινούσαν ταυτόχρονα για να απομακρυνθούν. Είδαμε στο βάθος μια ομάδα ατόμων με όπλα στους ώμους να κάνουν ζικ-ζακ στον δρόμο με τις μοτοσικλέτες τους. Αρχικά δεν καταλάβαμε τι ήταν. Η κοπέλα που ήταν μαζί μας άρχισε να φρικάρει, αλλά της είπα να ηρεμήσει γιατί δεν θα γίνει τίποτε».

Όλο αυτό το διάστημα ο Άλεξ οδηγούσε όσο μπορούσε πιο γρήγορα σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν. «Καθώς μειώσαμε ταχύτητα, είδαμε έναν μοτοσικλετιστή να τον χτυπούν σφαίρες. Τότε αποφάσισα να γυρίσω, και εκείνοι [σ.σ.: οι ένοπλοι της Χαμάς] άρχισαν να γαζώνουν το αυτοκίνητό μας» περιγράφει.

Να σημειωθεί ότι ο αυτοκίνητο του Αλεξ δέχτηκε πολλά πυρά και θραύμαστα γυαλιού από τα παράθυρα μοπήκαν στα μάτια του. «Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Καθώς περνούσαμε μας γάζωναν. Τα πάντα εξερράγησαν, τα γυαλιά σκόρπισαν παντού» είπε.

Για να μπορέσουν να σωθούν θα έπρεπε να τρέξουν μέσα από τα χωράφια που ήταν κοντα.

Κανείς δεν ερχόταν

Δέχθηκαν ωστόσο τόσα πυρά από τους τρομοκρατες της Χαμάς, που ο 28χρονος πυροβολήθηκε δύο φορές στη μέση του, ενώ μια σφαίρα τρύπησε τον πνεύμονα της κοπέλας του φίλου του.

Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν μα προχωρήσουν, σταμάτησαν σε κάτι που θύμιζε εργοτάξιο, όπου αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια. «Εμείς θέλαμε να σώσουμε την κοπέλα. Δεν ξέραμε ποιος μας πυροβολούσε, γιατί δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε. Είδαμε απλώς δύο ομάδες και σκεφτήκαμε ότι ήταν Άραβες που ζουν στην έρημο και αποφάσισαν να τα διαλύσουν. Καλέσαμε την αστυνομία, ασθενοφόρα, φίλους, τους στείλαμε την τοποθεσία μας, αλλά χρειάστηκαν τρεις ώρες για να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς δεν ερχόταν», ανέφερε.

Τα τρία άτομα δεν γνώριζαν για την εισβολή της Χαμάς και ενώ περίμεναν στο αυτοκίνητό τους για βοήθεια, η κοπέλα του φίλου του υπέκυψε στα τραύματά της.

«Ακούγαμε βόμβες και πυρά παντού»

«Οι φίλοι μου μου είπαν στο τηλέφωνο ότι η περιοχή ήταν εμπόλεμη ζώνη. Ακούγαμε βόμβες και πυρά παντού. Οι φίλοι μας μας είπαν να βρούμε τρόπο να επιζήσουμε και μας ευχήθηκαν “καλή τύχη”».

Μάλιστα κατέγραψε  τη σύγχυση και το χάος γύρω του. Όπως είπε, ο φίλος του είχε υποστεί τέτοιο σοκ, ώστε εξακολουθούσε από το τηλέφωνο να ζητάει να πάει εκεί ασθενοφόρο, μολονότι η κοπέλα του είχε πεθάνει.

Κατέγραψε επίσης τον εαυτό του ξαπλωμένο στο έδαφος με αίμα να κυλά στο πρόσωπό του. Τον βρήκαν μαζί με τον φίλο του από καθαρή τύχη Ισραηλινοί στρατιώτες 13 ώρες μετά την επίθεση των ενόπλων της Χαμάς.

Ο Άλεξ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από επεμβάσεις. Του έβγαλαν τις σφαίρες από το ισχίο και τη μέση αφού λίγο έλειψε να τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη. Η όρασή του στο αριστερό μάτι ακόμα δεν έχει επαέλθει.

 

To άρθρο «Αρχισαν να γαζώνουν το αυτοκίνητό μας» - 28χρονος περιγράφει πώς σώθηκε από την εισβολή της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχισαν, - 28χρονος, Χαμάς,archisan, - 28chronos, chamas