Απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία - Καρατόμησε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πασινιάν

10:36 25/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Την παραίτηση της κυβέρνησης στην Αρμενία απαιτεί ο Στρατός της χώρας. Η απόπειρα πραξικοπήματος έρχεται λίγους μήνες μετά τη συνθηκολόγηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Σάμβελ Ασατριγιάν απαίτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας είναι εδώ και μήνες αντιμέτωπη με τη λαϊκή οργή εξαιτίας της εξέλιξης που είχε η εξέγερση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Εδώ και μήνες γίνονται οργισμένες διαδηλώσεις

κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της χώρας εξαιτίας της καταστροφικής, όπως θεωρήθηκε απ’ όλους στην Αρμενία, διαχείρισης της της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.

#BREAKING “Armed forces of #Armenia demand the resignation of the PM & Govt of Armenia, at the same time warning them to refrain from using force against people whose children died defending their Homeland & #Artsakh.” Colonel Samvel Asatryan, Gen Staff of Armed Forces of Armenia pic.twitter.com/R8Q39KEmMM

— CIVILNET (@CivilNetTV) February 25, 2021

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Πασινιάν, που χαρακτήρισε το αίτημα των Ενόπλων Δυνάμεων ως «απόπειρα πραξικοπήματος» και καρατόμησε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. 

BREAKING — Armenian PM Pashinyan says he considers Armenian military’s demand for his resignation as “an attempted coup”

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) February 25, 2021

Η «απάντηση» του πρωθυπουργού της Αρμενίας ήταν η παύσει τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης και κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Γερεβάν και θα απευθυνθεί με livestream στο έθνος μέσω του Facebook.

Δεν έχει γίνει σαφές αν ο στρατός προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να υποστηρίξει την ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

To άρθρο Απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία - Καρατόμησε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πασινιάν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα