Αποκλείεται η δολιοφθορά: Που στρέφονται οι έρευνες μετά την έκρηξη στον Ασπρόπυργο που έφερε μπλάκ άουτ
Η μισή Αττική και μεγάλος μέρος της Πελοποννήσου βυθίστηκαν σε μπλακ άουτ το βράδυ της Κυριακής (07.02.2021) εξαιτίας της έκρηξης σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο. Οι έρευνες για τα αίτια γίνονται από μικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.
Οι έρευνες στον υποσταθμό στον Ασπρόπυργο ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν και η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει ολοκληρωτικά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ και προκάλεσε έκρηξη
Click4more Εικόνα ολικής καταστροφής από την φωτιά στο ΚΥΤ Ασπροπύργου (pics, video)
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αποκλείεται η δολιοφθορά αφού δεν υπάρχουν ούτε στοιχεία ούτε και ενδείξεις που να οδηγούν προς αυτό το συμπέρασμα.
Οι έρευνες, για την ώρα, στρέφονται στο ενδεχόμενο να προκλήθηκαν όλα από ένα βραχυκύκλωμα και εξαιτίας αυτού να προκλήθηκε η έκρηξη και η φωτιά.
Δεν προκύπτει ανησυχία από τις μετρήσεις για επιβάρυνση της ατμόσφαιραςΚλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να γίνουν μετρήσεις για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας μετά από την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, έως τώρα δεν προκύπτει κάτι ανησυχητικό. Σύμφωνα, επίσης, με τα Ελληνικά Πετρέλαια, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την αύξηση της φλόγας στους πυρσούς των διϋλιστηρίων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, χθες, που οφείλεται στην διακοπή λειτουργίας τους, εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 11 χθες το βράδυ, ύστερα από πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην Αττική και την Πελοπόννησο.
Όλη νύχτα μάχη με τις φλόγεςΗ φωτιά στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (08.02.2021).
Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.
Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό, η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, όπως περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας.
Click4more Πως το μπλακάουτ άφησε ανοχύρωτο το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας
Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η διακοπή ρεύματος διήρκησε περίπου 40 λεπτά, και 55 λεπτά στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στις 3 τα ξημερώματα, η βλάβη αποκαταστάθηκε.
Εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ασανσέρ στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμεικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.
Πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ακόμη ότι το σύστημα της Πελοποννήσου δεν θα είχε υποστεί διακοπή εάν λειτουργούσε ο «δυτικός διάδρομος», η ολοκλήρωση του οποίου εκκρεμεί στην περιοχή των Καλαβρύτων εξαιτίας των αντιδράσεων από τη τοπική Μονή.
Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου αποτελεί νευραλγικό σημείο του Συστήματος Μεταφοράς ρεύματος για την τροφοδοσία τόσο της Αττικής όσο και της Πελοποννήσου. Έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα διαγωνισμός για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και να λειτουργήσει ως σημείο υποδοχής της «μεγάλης» διασύνδεσης της Κρήτης. Η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα, τα αίτια του οποίου διερευνώνται.
Τα ΕΛΠΕ επισημαίνουν ότι οι δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, αναγκάστηκαν να προβούν σε έκτακτη, μη προγραμματισμένη, διακοπή της λειτουργίας σημαντικών μονάδων τους.
«Όλα τα συστήματα ασφαλείας των διυλιστηρίων τέθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία σε λειτουργία, ενώ η διαχείριση της έκτακτης κατάστασης από το υπεύθυνο προσωπικό των δύο εγκαταστάσεων υπήρξε υποδειγματική. Σαν αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, παρουσιάστηκαν εκτονώσεις καυσαερίων προς τους πυρσούς των δύο διυλιστηρίων, με αύξηση της φλόγας που είναι ορατή από τις γύρω περιοχές. Το συμβάν αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς προκύπτει ακριβώς για λόγους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας», τονίζουν τα ΕΛΠΕ.
«Παράλληλα, οι ενέργειες αποκατάστασης ξεκίνησαν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες ασφάλειας και λειτουργίας των διυλιστηρίων, οι οποίες μέσα από ένα αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων θα οδηγήσουν, τις επόμενες ημέρες, σε σταδιακή επανεκκίνηση των παραγωγικών μονάδων».
To άρθρο Αποκλείεται η δολιοφθορά: Που στρέφονται οι έρευνες μετά την έκρηξη στον Ασπρόπυργο που έφερε μπλάκ άουτ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η απάντηση της Ηλιάνας Αραβή μετά τη δημόσια συγγνώμη του Παύλου Χαϊκάλη
- Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Ποιοι βγαίνουν και πότε σε σύνταξη.
- Νένα Χρονοπούλου: «Δε με σοκάρουν οι καταγγελίες... το νόμισμα έχει δύο όψεις»
- Αυξήσεις στις συντάξεις έως 220 ευρώ τον Απρίλιο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι [αναλυτικά παραδείγματα και πίνακες].
- ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος
- Survivor 2021: Ποιος κερδίζει τα αγωνίσματα ασυλίας της εβδομάδας;
- Μαριέττα Χρουσαλά: Υπέροχο & απλό το παιδικό δωμάτιο του γιου της
- «Έκρηξη» Μόσιαλου για τα κυβερνητικά μπρος-πίσω με τα μέτρα
- Νέο κόμμα με αρχηγό τον Γιώργο Τράγκα
- Θρυλικός μπασκετμπολίστας «κοιμήθηκε» με πάνω από 20.000 γυναίκες!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Ο Γιώργος Τράγκας επικεφαλής νέου κόμματος
- FAZ – Γερμανικό Ίδρυμα Μελετών: «Μαξιμαλιστικές οι θέσεις της Ελλάδας – Έχει άδικο για το Καστελλόριζο»
- Χαμός με τον Σπύρο Μπιμπίλα – Τον έβγαλαν ταυτόχρονα στον αέρα Πρωινό και Ευτυχείτε
- ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έφυγε για τις ΗΠΑ επ’ αόριστον ο Τζέιμς
- Αναστολή πληρωμής επιταγών και ενοίκια πληττόμενων επιχειρήσεων: Ο Παναγιώτης Παντελής εξηγεί
- Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Αυτοί οι ασθενείς πρέπει να εμβολιαστούν κατά υψηλή προτεραιότητα!
- Πως το μπλακάουτ άφησε ανοχύρωτο το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας
- Θρίλερ με παρουσιάστρια που κρατείται στην Κίνα για κατασκοπεία
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Πρόγνωση γονιδιακού κινδύνου για πρώτη φορά στην Ελλάδα
- Κορονοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα σε γλέντι αρραβώνων στη Θεσσαλονίκη – Στο αυτόφορω ο γαμπρός

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Αποκλείεται η δολιοφθορά: Που στρέφονται οι έρευνες μετά την έκρηξη στον Ασπρόπυργο που έφερε μπλάκ άουτ
- Αναστολή πληρωμής επιταγών και ενοίκια πληττόμενων επιχειρήσεων: Ο Παναγιώτης Παντελής εξηγεί
- Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Αυτοί οι ασθενείς πρέπει να εμβολιαστούν κατά υψηλή προτεραιότητα!
- Χαμός με τον Σπύρο Μπιμπίλα – Τον έβγαλαν ταυτόχρονα στον αέρα Πρωινό και Ευτυχείτε
- ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έφυγε για τις ΗΠΑ επ’ αόριστον ο Τζέιμς
- Φεύγουν από τη Γαλλία και πάνε στη Μαδρίτη για ποτό και φαγητό
- «Βράζουν» τα σχολεία στην Δυτική Αχαΐα: Θετικός στον κορονοϊό καθηγητής στο Λάππα
- Survivor: Σενάρια για ειδύλλιο, ποιοί παίκτες της μπλε ομάδας έγιναν ζευγάρι
- FAZ – Γερμανικό Ίδρυμα Μελετών: «Μαξιμαλιστικές οι θέσεις της Ελλάδας – Έχει άδικο για το Καστελλόριζο»
- Κορονοϊός: Αυτές οι χώρες χαλαρώνουν τα μέτρα – Ανοιχτά μπαρ και τουρισμός
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων» στην Ικαρία, είπε ο Άδωνις για το «κορονο-τσιμπούσι» του Μητσοτάκη (video)
- Λιγνάδης: Θα απαντήσω εν καιρώ και αν χρειαστεί, θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου
- Έλντα Πανοπούλου για Παύλο Χαϊκάλη: «Αν δάσκαλος της σχολής μου παρενοχλούσε φοιτητές ίσως και να χειροδικούσα»
- Κρήτη | Ανησυχία στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου – 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού
- Πελώνη: Μέσα Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για τους 60-64 ετών
- Τουρισμός: Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους της Αττικής – Στον εμβολιασμό οι ελπίδες για να μη χαθεί και η νέα σεζόν
- Λαϊκές αγορές: Ανοικτές το Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Lockdown: Τι θα γίνει με τον κόφτη στα SMS – Όλα τα μέτρα που είναι σε ισχύ
- Μήνυμα Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για το Κυπριακό: Μόνη λύση η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία
- Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca στη Νότια Αφρική - Λιγότερο αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης