Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Ντόνετσκ: Τουλάχιστον 16 νεκροί από ουκρανική επίθεση λέει η Ρωσία

13:17 14/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Για 19η μέρα συνεχίζεται η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία που έχει εξαπολύσει η Ρωσία. Αυτή τη φορά στο Ντονέτσκ τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν όταν η πόλη της ανατολικής Ουκρανίας δέχτηκε ουκρανικό πλήγμα, σύμφωνα με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Στον λογαριασμό της στο Telegram, η πολιτοφυλακή άμυνας του Ντονέτσκ δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ματωμένα πτώματα να κείτονται στο δρόμο εν μέσω ερειπίων, αλλά και

ένα μικρό λεωφορείο με σπασμένα τα τζάμια στην πόλη της Ουκρανίας.

Αρχικά η πηγή αυτή είχε κάνει λόγο για 20 νεκρούς. Λίγα λεπτά αργότερα το τοπικό υπουργείο Υγείας επεσήμανε στο Telegram ότι έχει καταγράψει 16 νεκρούς και 23 τραυματίες.

Escenas espeluznantes llegan desde #Donetsk, donde en un ataque ucronazi con misiles balísticos, mató al menos 23 personas entre ellas un niño.

A ver que cuentan los medios de desinformación.

-Fuente Murado- pic.twitter.com/GDRy5xWsyk

— MARÍA (@MaBuddytango) March 14, 2022

Σύμφωνα με την πολιτοφυλακή άμυνας του Ντονέτσκ, η αντιαεροπορική άμυνα των αυτονομιστών αναχαίτισε έναν ουκρανικό πύραυλο “Totchka”, τα «συντρίμμια» του οποίου προκάλεσαν τα θύματα.

Ο επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι επρόκειτο για βόμβα διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες στις περισσότερες χώρες, αλλά όχι στη Ρωσία και την Ουκρανία.

«Αν (ο πύραυλος) δεν είχε καταρριφθεί, θα υπήρχαν ακόμη περισσότερα θύματα», εκτίμησε ο Πουσίλιν.

GRAPHIC: One of the first footages after the #Ukrainian shelling of #Donetsk with tactical ballistic missile with cluster bomb warhead earlier this day – at least 20 dead.#Ukraine #warcrimes pic.twitter.com/MlDLGyaGW3

White Swan (@SDyorin) March 14, 2022

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα ανέμεναν σε στάση λεωφορείου ή για να αγοράσουν εισιτήριο.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από ένα πορτοκαλί λεωφορείο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά και από πολλά οχήματα που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες.

To άρθρο Αποκαρδιωτικές εικόνες στο Ντόνετσκ: Τουλάχιστον 16 νεκροί από ουκρανική επίθεση λέει η Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα