Αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε τέσσερις λογαριασμούς - Στο «μικροσκόπιο» και εταιρεία της μητέρας του

23:37 31/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος ελέγχεται για απάτη 600.000 ευρώ. 

Στο στόχαστρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, βρίσκονται τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί, που ανήκουν σε συγγενείς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, και στους οποίους διακινήθηκαν την τελευταία τριετία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ δωρεές. 

Από αυτά, φαίνεται να λείπουν τουλάχιστον 600.000 ευρώ και να πηγαίνουν σε παιχτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κωνσταντίνου

Πολυχρονόπουλου. Επιπλέον, η εκτίμηση από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος είναι ότι αυτά τα χρήματα χάθηκαν στον τζόγο, καθώς δεν εντοπίζεται το συγκεκριμένο ποσό να βγαίνει από αυτούς τους λογαριασμούς, ούτε υπάρχει κίνηση ανάληψης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι φορολογικές δηλώσεις του ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου» είναι σχεδόν μηδενικές και υπάρχουν και χρονιές που δεν έχουν υπάρχουν καν δηλώσεις.

Ένα από τα πρόσωπα, που βρίσκονται πίσω από τους λογαριασμούς που ερευνώνται, είναι ο Παύλος Τζίτζης, κουνιάδος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Ο ίδιος εξηγεί πώς εμπλέκεται το όνομα του στην υπόθεση: «Είχε μαζέψει χρήματα και είχε γεμίσει 6 – 7 νταλίκες. Τα χρήματα δεν φτάνανε για να πάνε οι νταλίκες στην Κω και από την Κω στην Τουρκία. Είχε κάποιο πρόβλημα τώρα αν έκανε φορολογική δήλωση δεν ξέρω και μου λέει “μου δίνεις τον αριθμό;”. Έδωσα τον αριθμό, ο κόσμος έβαζε λεφτά με πήραν από την τράπεζα και μου λένε “έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό σου”. Πήγα στην τράπεζα και είπα τα χρήματα δεν είναι δικά μου. Μου είπαν “πως μπορούμε να έχουμε επαφή” και τους έδωσα το κινητό του».

Και κάπως έτσι, θα πει ότι τα δεσμευμένα από την τράπεζα λεφτά, αποδεσμεύτηκαν.

«Μετά από 4 ημέρες, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως μπορώ να πάω να πάρω τα χρήματα. Τους είπα “βάλτε τα σε μια σακούλα, σε έναν φάκελο και σφραγίστε τα”. Τα έβαλα στον κόρφο και μπήκα στο ιπτάμενο και πήγα τα λεφτά στην βάση τους».

Επιπλέον, ο κ. Τζίτζης θα αποκαλύψει και το ποσό που μαζεύτηκε για τους σεισμούς στην Τουρκία. Όπως θα πει, το συνολικό ποσό ήταν 52.000 ευρώ.

Κάπως έτσι, θα πει, τα λεφτά έφυγαν από την Αίγινα και ταξίδεψαν για την Αθήνα: «Τα πήρε ο Πολυχρονόπουλος. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι κουμάντα έκανε».

Ο ίδιος θα υποστηρίξει πως, όχι μόνο πήγε τα λεφτά στον “Άλλον άνθρωπο”, αλλά και έκοψε την κάρτα που ήταν συνδεδεμένη με τον λογαριασμό: «Εγώ την κάρτα την ακύρωσα, μου την ακύρωσαν από την τράπεζα».

Στην ερώτηση πώς εξηγεί ότι λογαριασμός σχετιζόμενος με αυτόν, φέρεται να τζόγαρε ποσά, απάντησε: «Δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου», την ώρα που ο Πολυχρονόπουλος φέρεται να του καταλογίζει πως αυτός έπαιζε τυχερά παιχνίδια.

Εκτός από τραπεζικούς λογαριασμούς, φαίνεται πως δωρεές γίνονταν και σε μετρητά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετρητά συνήθιζε να μαζεύει και παλιότερα επικαλούμενος βοήθεια σε ανθρώπους.

«Έβγαινε με μία κατσαρόλα στην αρχή και ζήταγε λεφτά ότι μέσω αυτού που έχει το μαγαζί, για έναν άνθρωπο, για έναν φίλο του που έχει πρόβλημα. Στην αρχή βάζαμε και εμείς κανένα ψηλό έτσι μετά είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην συνέχεια».

Ερευνάται και εταιρεία της μητέρας του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, στο στόχαστρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος βρίσκεται και εταιρεία, στην οποία εμφανίζονται η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και ο Παύλος Τζίτζης, με την επωνυμία «Ανθρώπινες εκφράσεις», που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Οι φίλοι του άλλου ανθρώπου».

Έδρα της εταιρείας είναι η Λεωφόρος Συγγρού, και στην εν λόγω εταιρεία συμμετέχει και μία άλλη συγγενής του κ. Πολυχρονόπουλου, όπου ενδέχεται να είναι η αδελφή του.

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας σκοπός της είναι μεταξύ άλλων «η διάδοση και η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η προστασία του περιβάλλοντος […] η προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας κι έκφρασης, η ενημέρωση του κοινού για την πολιτισμική παράδοση σε διάφορες περιοχές του πλανήτη κτλ».

To άρθρο Αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε τέσσερις λογαριασμούς - Στο «μικροσκόπιο» και εταιρεία της μητέρας του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκαλύψεις, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, Πάνω,apokalypseis, konstantino polychronopoulo, pano