Απεργία χιλιάδων εργαζομένων στα βρετανικά ταχυδρομεία - Διεκδικούν υψηλότερους μισθούς

14:34 26/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Απεργούν από σήμερα (26.08.2022) και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, περισσότεροι από 115.000 εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία της Βρετανία, απαιτώντας υψηλότερους μισθούς.

Η απεργία των υπαλλήλων της εταιρείας ταχυδρομείου, Royal Mail εντάσσεται σε μια σειρά κινητοποιήσεων που αντιμετωπίζει η Βρετανία, καθώς οι εργαζόμενοι χρειάζονται υψηλότερους μισθούς, ενόψει της κρίσης του κόστους ζωής

και με τους λογαριασμούς ρεύματος να αυξάνονται και ο πληθωρισμός προβλέπεται να ξεπεράσει το 13% αργότερα φέτος.

«Θα αγωνιστούμε πολύ σκληρά εδώ για να εξασφαλίσουμε την μισθολογική αύξηση που αξίζουν τα μέλη μας», δήλωσε στο Sky News ο Ντέιβ Γουόρντ, ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Communication Workers Union.

Η Royal Mail δηλώνει ότι προσέφερε αύξηση 5,5% στους μισθούς των εργαζομένων που υπάγονται στο CWU, τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει κάνει εδώ και χρόνια.

Το συνδικάτο, το οποίο σημειώνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση των εργαζομένων του τομέα φέτος το καλοκαίρι στη Βρετανία, το αμφισβητεί αυτό και δηλώνει ότι η εταιρεία επέβαλε αύξηση 2% στους εργαζόμενους και προσέφερε άλλο ένα 1,5% αλλά με την επιφύλαξη αλλαγών στους όρους και τις προϋποθέσεις.

Ο γενικός διευθυντής της Royal Mil, Σάιμον Τόμσον δήλωσε ότι η επιχείρηση χρειάζεται να αλλάξει πρακτικές εργασίας βάσει του ότι τώρα παραδίδει περισσότερα πακέτα από επιστολές και η αγορά διανομής πακέτων είναι πολύ ανταγωνιστική.

To άρθρο Απεργία χιλιάδων εργαζομένων στα βρετανικά ταχυδρομεία - Διεκδικούν υψηλότερους μισθούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεργία, - Διεκδικούν,apergia, - diekdikoun