Απάτη με γυναίκα να «τρώει» εύκολα το παραμύθι που της σέρβιραν δύο νεαροί άντρες από τη Θεσσαλονίκη

10:38 30/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Η απάτη ολοκληρώθηκε και η γυναίκα κατάλαβε πολύ αργά τα λάθη που έκανε. Ανάστατη η Κως από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως…

Η Κως συζητάει για την παγίδα που στήθηκε σε βάρος γυναίκας, που πολλοί στο νησί γνωρίζουν προσωπικά. Μια απάτη που στήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έγινε τηλεφωνικά. Οι δύο δράστες συστήθηκαν ως εφοριακοί και

της υποσχέθηκαν ότι θα πάρει χρήματα από επιστροφή οφειλής. Η γυναίκα τους πίστεψε και έκανε όλα όσα της ζήτησαν. Το ποσό ήταν μεγάλο και η ίδια ανυπόμονη. Δέχτηκε να καταθέσει στην τράπεζα τα χρήματα που ζήτησαν ως  παρακρατηθέν φόρο και στη συνέχεια τα ίχνη των δραστών χάθηκαν.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 από το Τμήμα Ασφαλείας Κω και ταυτοποιήθηκαν άμεσα οι δράστες. Πρόκειται για δύο 28χρονους Έλληνες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με γυναίκα στην Κω και προσποιούμενοι υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. την έπεισαν ότι δικαιούται επιστροφή οφειλής για την οποία έπρεπε να προκαταβάλει παρακρατηθέν φόρο, όπως της είπαν, σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, το θύμα είναι μια 61χρονη κάτοικος Πλατανίου Κω που υπέστη ζημία ύψους 6.650 ευρώ. Ο δράστης που επικοινώνησε μαζί της μέσω κινητού τηλεφώνου της συστήθηκε ως εφοριακός υπάλληλος και με το πρόσχημα ότι πρέπει να της επιστρέψει φόρους μέσω της οικείας ΔΟΥ, κατάφερε να της αποσπάσει το παραπάνω χρηματικό ποσό, που κατατέθηκε από το θύμα σε δύο λογαριασμούς των 28χρονων.

Στο μεταξύ, αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αποτελεί μια νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με θύμα έναν 30χρονο Ροδίτη. Ο 30χρονος κατήγγειλε την 28η Δεκεμβρίου 2022 ότι την 22α Δεκεμβρίου 2022 δέχτηκε ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία από ένα διαδικτυακό περιβάλλον παρόμοιο με αυτό των ΕΛ.TA.

Το μήνυμα ανέφερε ότι θα του παραδοθεί ένα πακέτο που περίμενε αρκεί να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του σε έναν υπερσύνδεσμο που εμπεριείχε το μήνυμα. Πραγματοποίησε σύνδεση από τον συνημμένο υπερσύνδεσμο, σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με της Εθνικής Τράπεζας και εισήγαγε το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας ηλεκτρονικής τραπεζικής του.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, λίγη ώρα αργότερα από την ηλεκτρονική τραπεζική εφαρμογή, διαπίστωσε ότι είχαν πραγματοποιηθεί 16 αγορές ύψους 500 ευρώ.

To άρθρο Απάτη με γυναίκα να «τρώει» εύκολα το παραμύθι που της σέρβιραν δύο νεαροί άντρες από τη Θεσσαλονίκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάτη, Θεσσαλονίκη,apati, thessaloniki