Απασφάλισε ο Αρτέμ Τζιούμπα: «Υπερήφανος που είμαι Ρώσος, είμαι κατά των δύο σταθμών»

17:56 2/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Αρτέμ Τζιούμπα πήρε θέση για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο επιθετικός της Ζενίτ και αρχηγός της εθνικής Ρωσίας απάντησε στον Βίταλι Μικολένκο που τον κατηγόρησε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν πήραν θέση κατά του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Αρτέμ Τζιούμπα, με ανάρτησή του στα social media, καταδίκασε την επίθεση στην Ουκρανία, μίλησε όμως για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς μόνο όταν πρόκειται για τη Ρωσία

υπάρχει καταδίκη από τους αθλητικούς φορείς.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι υπερήφανος που είναι Ρώσος, ενώ εξήγησε ότι οι Ρώσοι αθλητές δεν φταίνε σε κάτι για να υποφέρουν.

“Μέχρι πρόσφατα, δεν ήθελα να μιλήσω για το θέμα των γεγονότων στην Ουκρανία. Δεν ήθελα, όχι επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός στην πολιτική, δεν μπήκα ποτέ σε αυτό και δεν είχα σκοπό (σε αντίθεση με έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών επιστημόνων και ιολόγων που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Ιντερνετ). Αλλά όπως όλοι, έχω τη δική μου άποψη.

Επειδή με ελκύει αυτό το θέμα από όλες τις πλευρές, θα το εκφράσω. Είμαι ενάντια σε κάθε πόλεμο. Ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Είμαι όμως και ενάντια στην ανθρώπινη επιθετικότητα και μίσος, που καθημερινά αποκτά κάποιες υπερβατικές διαστάσεις.

Είμαι κατά των διακρίσεων λόγω εθνικότητας. Δεν ντρέπομαι που είμαι Ρώσος. Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί οι αθλητές πρέπει να υποφέρουν τώρα.

Είμαι κατά των δύο σταθμών. Γιατί μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα, αλλά εμείς κρεμάμε όλα τα σκυλιά. Γιατί όλοι φωνάζουν πάντα για τον αθλητισμό να μείνει εκτός πολιτικής, αλλά με την πρώτη ευκαιρία, όταν πρόκειται για τη Ρωσία, αυτή η αρχή ξεχνιέται εντελώς;

Και πάλι, ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Σε αγχωτικές καταστάσεις, οι άνθρωποι δείχνουν την ουσία τους, μερικές φορές αρνητική. Πόσος θυμός, βρωμιά και χολή έχει ξεχυθεί τώρα σε όλους τους Ρώσους, ανεξάρτητα από τη θέση και το επάγγελμά τους.

Αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι που γράφουν βρισιές και απειλές – μπείτε στη σειρά! Είναι διπλά περίεργο να ακούς όλα αυτά από ανθρώπους στους οποίους η Ρωσία έχει δώσει πάρα πολλά στη ζωή τους. Όλα αυτά δημιουργούν μόνο περισσότερη αρνητικότητα. Ο πόλεμος θα τελειώσει, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις θα παραμείνουν.

Και θα είναι αδύνατο να γυρίσει πίσω. Να το θυμάσαι.

ΥΓ. Και σε κάποιους συναδέλφους στο μαγαζί που κάθονται στον παπά σε αρχοντικά στην Αγγλία και λένε άσχημα πράγματα: αυτό δεν μπορεί να μας προσβάλει, τα καταλαβαίνουμε όλα! Ειρήνη και καλοσύνη σε όλους!”, ήταν το μήνυμα του Αρτέμ Τζιούμπα.

Η ανάρτηση του Αρτέμ Τζιούμπα:

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Artem Dzyuba (@artem.dzyuba)

To άρθρο Απασφάλισε ο Αρτέμ Τζιούμπα: «Υπερήφανος που είμαι Ρώσος, είμαι κατά των δύο σταθμών» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα