Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

17:24 21/3/2021 - Πηγή: NewsIt

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με αφορμή την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξη στο «Βήμα» πως θέλει στο τέλος της τετραετίας να είναι μια τελείως διαφορετική χώρα από εκείνη που παρέλαβε, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως θα παραδώσει μια «κατεστραμμένη χώρα»

Του καταλογίζει ακόμη ότι «μιλάει για άλμα δεκαετίας ενώ η χώρα βουλιάζει στην ύφεση». Όμως, όπως σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ,

«στην καλύτερη εκδοχή, το ΑΕΠ που θα παραδώσει στο τέλος της τετραετίας -που τώρα που “σφίξανε τα γάλατα” μας λέει ότι θα την εξαντλήσει-, θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ το ’19. Και ποιος ξέρει με πόσους χιλιάδες νέους ανέργους και πόσες χιλιάδες κατεστραμμένες ΜμΕ». 

Αναφορικά με το μέτωπο της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «την ώρα που η χώρα θρηνεί 7.500 νεκρούς, την ώρα που το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και δεκάδες από αυτούς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με τρόπο κυνικό δηλώνει ότι αν είχε σπεύσει να κάνει τις επιτάξεις ιδιωτικών μονάδων, θα ξόδευε δεκάδες εκατομμύρια». 

ΚΚΕ: Το άλμα δεκαετίας έχει αποδέκτες μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους

Το ΚΚΕ σημειώνει πως «Ο “οδικός χάρτης” της διαχείρισης της πανδημίας και της καπιταλιστικής ανάκαμψης “στρώνεται”» πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης και της εργασιακής ευελιξίας, στο περαιτέρω τσάκισμα των μικρών επαγγελματιών, στην κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Αυτές είναι και οι προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, στο οποίο συναντιούνται η κυβέρνηση μαζί με τα αλλά κόμματα.

Γι’ αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για τη νομοθέτηση κι εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει τη δίκαιη διαμαρτυρία απέναντι σε αυτά με την ένταση του αυταρχισμού και με την υποκριτική επίκληση της δημόσιας υγείας, την οποία έχει αφήσει στο έλεος».

Ελληνική Λύση: Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει «μεταλλαγμένη χώρα»

«Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι στο πέρας της τετραετίας θα παρουσιάσει μία “αλλαγμένη χώρα”. Με τις εγκληματικές πράξεις της κυβέρνησης του όμως το πιθανότερο είναι να παρουσιάσει μια “μεταλλαγμένη χώρα”. Μία ισοπεδωμένη “χώρα – χώρο”, απαξιωμένη διεθνώς και με εξαθλιωμένους πολίτες», σχολιάζει η Ελληνική Λύση, που ζητά προκήρυξη εκλογών.

 Τέλος το ΜέΡΑ 25 στην ανακοίνωσή του, σχολιάζει επίσης τη φράση του κ. Μητσοτάκη για «άλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας», την ώρα που «οι εκτιμήσεις της αγοράς ‘βλέπουν’ να κλείνουν οριστικά πάνω από 200.000 επιχειρήσεις, το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος είναι στα ύψη, το έλλειμμα δυσθεώρητο και οι επενδύσεις στην ΕΕ καθηλωμένες». Αν ο κ. Μητσοτάκης «θεωρεί πως θα επιτύχει αυτό το ‘άλμα’ με το Ταμείο δήθεν Ανάκαμψης και τα μνημονιακά μέτρα του 5ου μνημονίου που έρχεται, πολύ φοβόμαστε ότι αυτό θα είναι ένα ακόμα άλμα στο κενό» σημειώνει το κόμμα.

 

To άρθρο Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιδράσεις, Μητσοτάκη,antidraseis, mitsotaki