“Άνοιξαν” οι ουρανοί σε όλη τη χώρα – Έπεσαν 6.700 κεραυνοί (photo, video)

23:08 21/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουμε σε πολλά σημεία της Ελλάδας με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει απότομα μετά τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών.

Η κακοκαιρία χτυπάει και την Αττική και ήδη στο Παγκράτι και στις γύρω περιοχές βρέχει, ενώ καταιγίδα σημειώνεται αυτή την ώρα στη Ραφήνα.

Στη Βόρεια Ελλάδα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Στα Νέα Μουδανιά η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία.

Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου των Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Νέα Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας, επίσης στη Χαλκιδική για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Σε γειτονιές της Κασσάνδρας βρέχει ασταμάτητα και οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι πλημμυρισμένοι. Στην παραλία της Φούρκας ο δρόμος μπροστά στο ξενοδοχείο “Ολύμπιον” είναι απροσπέλαστος.

50 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Θεσσαλονίκη

Πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί σημειώθηκαν σφοδρές-κατά διαστήματα-βροχοπτώσεις. Οι περισσότερες κλήσεις ήταν στο Πλαγιάρι, το Τρίλοφο, το Ρύσιο και στην Επανομή.

Στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν δύο ξεχωριστά τροχαία με νταλίκες που «δίπλωσαν» στο Δερβένι, στις 6 και στις 7.30 το απόγευμα. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν, ενώ το ρεύμα εξόδου παραμένει κλειστό, εδώ και περίπου τρεις ώρες, λόγω καυσίμων που διέρρευσαν στο οδόστρωμα. Λιγότερα ήταν τα προβλήματα στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία. Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη – Μποτιλιάρισμα και δρόμοι ποτάμια (pics, video)

Έντονη βροχόπτωση από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη με την κυκλοφορία να έχει παραλύσει και τον κόσμο να έχει ανοίξει ομπρέλες για να προστατευτεί από την νεροποντή.

Παράλληλα με τη δυνατή βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει αισθητά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολίτες που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης και δεν είχαν μαζί τους ομπρέλες, αναγκάστηκαν να μπουν κάτω από υπόστεγα ή να προμηθευτούν τα απαραίτητα από κοντινά καταστήματα.

Η δυνατή βροχή προκάλεσε όπως αναμενόταν και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στη συμπρωτεύουσα, καθώς τα αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες λόγω μειωμένης ορατότητας.

Δείτε σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

 6.700 κεραυνοί σε όλη τη χώρα την Πέμπτη

Σε επιβεβαίωση των προγνωστικών στοιχείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σημαντικές και τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης 21/05 στα ηπειρωτικά και στα βόρεια κυρίως τμήματα του Αιγαίου. Μάλιστα, αυξημένη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε έως τις 19:40 περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό.

Πηγή: grtimes, halkidikinews

To άρθρο “Άνοιξαν” οι ουρανοί σε όλη τη χώρα – Έπεσαν 6.700 κεραυνοί (photo, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα