Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο από τα Δερβενοχώρια κινείται προς τη Μαγούλα - Μήνυμα από το 112

02:55 18/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Έχει ξεφύγει η φωτιά στα Δερβενοχώρια και το τεράστιο μέτωπο βρίσκεται κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας και η μία μετά την άλλη κορυφογραμμή τυλίγεται στις φλόγες.

Το μέτωπο στα Δερβενοχώρια έχει ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από τα δεξιά προς τα αριστερά και η φωτιά έχει περάσει από την απέναντι κορυφογραμμή και κατευθύνεται προς τη Μαγούλα. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες βρίσκονται συγκεντρωμένες κοντά στο εργοστάσιο τσιμέντων «Τιτάν» προκειμένου

αν κατέβει η φωτιά και χρειαστεί να την αποκόψουν και μην προχωρήσει το καταστρεπτικό της έργο.

Είναι δύσκολη η φωτιά κατά διάστημα ακούγονται εκρήξεις μέσα στο δάσος, Οι πύρινες γλώσσες καίνε πευκόδασος και πάρα πολύ υψηλή βλάστηση. Η φωτιά είναι πολλών μέτρων και ξεπετάγεται από κορυφή σε κορυφή. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή.

Υπάρχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις όμως δεν μπορούν να επιχειρήσουν μέσα σε αυτό το δύσκολο δάσος με χαράδρες και βουνοκορφές.

Όλοι περιμένουν να περάσει αυτή η νύχτα πολύ γρήγορα ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να απογειωθούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τα ελικόπτερα και να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες της φωτιάς ώστε να την περιορίσουν για να μην κατευθύνει προς οικισμούς και χωριά. Ο μέτωπο είναι μεγάλο.

Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα και 30 οχήματα ενώ είχαν συνδράμει 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Τα μεσάνυχτα το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή των #Δερβενοχωρίων #Βοιωτίας πλησίον καναλιού #Μόρνου

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki

112 Greece (@112Greece) July 17, 2023

To άρθρο Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο από τα Δερβενοχώρια κινείται προς τη Μαγούλα - Μήνυμα από το 112 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανεξέλεγκτο, Δερβενοχώρια, Μαγούλα - Μήνυμα, 112,anexelegkto, dervenochoria, magoula - minyma, 112