Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο! Κινείται προς το δάσος των Λαέρμων

03:14 19/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Εφιαλτική βραδιά και στη Ρόδο καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση σε περιοχή ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Έμπωνα έχει μέτωπο προς τα δάση των Λαέρμων.

Η φωτιά είναι σε πολλά μέτωπα πλέον από την αρχική εστία μεταξύ Απόλλωνα Έμπωνα μέχρι τα Λάερμα στη Ρόδο και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις και όταν φυσάει μεταφέρεται η φωτιά και πιο μακριά .

facebook/Giatifisi

Σύμφωνα με το rodosreport δυσκολίες παρουσιάζονται στον ανεφοδιασμό των οχημάτων καθώς ξεμένουν από νερό ενώ αρκετές φορές

οχήματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα χωρίς νερό,

Η φωτιά έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις και έχει περάσει και από περιοχές που είχαν καεί και στο παρελθόν αλλά και περιοχές παρθένες.

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έκαναν τα δέντρα να καίγονται γρήγορα ενώ υπήρχαν και αυξομειώσεις ανέμων που δυσκόλεψαν αρκετά το έργο της κατάσβεσης και έδιναν νέες εστίες.

Τα χωματουργικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα για να δημιουργήσουν περιοχές άμυνας για τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και για να ανοίγουν δρόμους να μπορούν να κινηθούν τα οχήματα.

To άρθρο Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο! Κινείται προς το δάσος των Λαέρμων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανεξέλεγκτη, Ρόδο Κινείται, Λαέρμων,anexelegkti, rodo kineitai, laermon