Αναδρομικά: Πως και πότε θα τα πάρουν οι συνταξιούχοι

10:35 21/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Καλό… καλοκαίρι για τα αναδρομικά και ανάλογα με τα δημοσιονομικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Αυτά είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις, δήλωσε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης (21.04.2020) ο υπουργός

Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην απόφαση που αναμένεται να πάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. 

Click4more Μείωση φόρων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει η έκπτωση ενοικίου

Τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα δοθούν βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, με τη δημοσιονομική δυνατότητα να έχει δυσκολέψει λόγο κορονοϊού, είπε ο υπουργός Εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, η κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα την απόφαση του ΣτΕ, που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι για να ξεκαθαριστεί αν θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων ή μόνο αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά.

Κι άλλοι δικαιούχοι για τα 800 ευρώ 

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η απόφαση για 160.000 νέους δικαιούχους του επιδόματος 800 ευρώ. Μόλις η απόφαση δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, «αμέσως αρχίζουν να ενεργοποιούνται οι διαδικασίες στην πλατφόρμα της Εργάνη», είπε.

Η πληρωμή και για αυτές τις κατηγορίες θα είναι 800 ευρώ και η λογική θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δηλαδή θα είναι για 45 ημέρες.

Click4more Συντάξεις Μαΐου 2020: Προπληρωμή από e-ΕΦΚΑ με βάση τον ΑΜΚΑ

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα με νέα τροπολογία ενσωματώνεται η επέκταση για τις επιχειρήσεις από 0-5 σε 0-20 εργαζόμενους και ταυτόχρονα η επέκταση για το επίδομα του ενοικίου των φοιτητών (το 40%). Ο νόμος θα ψηφιστεί την Παρασκευή οπότε από την Δευτέρα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις από και 6 έως και 20 εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά στους μακροχρόνια ανέργους, η καταβολή των επιδομάτων για τους 168.000 δικαιούχους θα ξεκινήσει αφού γίνει η υποβολή των IBAN από 23 Απριλίου έως 3 Μαΐου. Δυο μέρες μετά την υποβολή, θα πάρουν τα 400 ευρώ.

To άρθρο Αναδρομικά: Πως και πότε θα τα πάρουν οι συνταξιούχοι δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα