Αλλάξαν οι καταστάσεις! Τώρα... η Γουχάν βάζει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες από άλλες χώρες!

08:12 17/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί ο κορονοϊός μέχρι πριν λίγο καιρό να είχε προκαλέσει καχυποψία για όσους ταξιδιώτες έφταναν σε άλλες χώρες από την Κίνα, και ιδιαίτερα από την Γουχάν, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει έρθει… τούμπα!

Κι αυτό γιατί πλέον στην Γουχάν θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες όσοι έρχονται από άλλες χώρες, προκειμένου… να μην εισάγουν κρούσματα!

Πανομοιότυπο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Χονγκ Κονγκ,

για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησής του Κάρι Λαμ σήμερα.

Ίδια μέτρα και στην Ιαπωνία

Και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα ζητεί εφεξής όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην επικράτεια της από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Ιαπώνων, να τίθενται οικειοθελώς σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μετά την άφιξή τους, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε θα επιβάλλει απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς προερχόμενους από τις περιοχές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Ιρλανδίας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, πρόσθεσε το δίκτυο.

clic4more: Ακόμα 29 κρούσματα στην Τουρκία! Κλείνουν τα πάντα στη χώρα

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές που δεν κατονόμασε, το Asahi μετέδωσε ότι αναμένεται να ληφθεί επίσημα απόφαση επιβολής αυτών των μέτρων σε υπουργικό συμβούλιο αύριο Τετάρτη. Δεν διευκρίνισε πότε θα τεθούν σε εφαρμογή.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

To άρθρο Αλλάξαν οι καταστάσεις! Τώρα... η Γουχάν βάζει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες από άλλες χώρες! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα