Άλεκ Μπάλντουιν: Αποκάλυψη για την εκπαίδευση των ηθοποιών στα όπλα για την ταινία «Rust» πριν την τραγωδία

23:38 22/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Η τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Άλεκ Μπάλντουιν, έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Άλεκ Μπάλντουιν, πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, στην Σαντα Φε στο Μεξικό, ενώ ένας από τους σκηνοθέτες, ο Τζόελ Σόουζα, τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Και ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο Jensen Ackles, ο οποίος επίσης

πρωταγωνιστεί στην ταινία του Netflix, προχώρησε σε μία αποκάλυψη για την… εμπειρία του από τον τρόπο που εκπαιδεύτηκε στα όπλα, για τα γυρίσματα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Daily Mail”, ο 43χρονος υποστήριξε πως η εκπαιδεύτρια του είπε ότι θα μπορούσε να επιλέξει το δικό του όπλο και να το γεμίσει με σφαίρες. Εκείνος, της είπε ότι δεν γνωρίζει πώς να το χειριστεί, με την εκπαιδεύτρια να του δείχνει πώς να το γεμίσει και στη συνέχεια να του λέει “ελέγξε και βεβαιωθείτε ότί είναι ασφαλές”.

Η αστυνομία δεν έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν, ενώ δεν δίνει, παρά ελάχιστες, πληροφορίες για το δυστύχημα.

Εκπρόσωπος της παραγωγής της ταινίας, δήλωσε ότι το δυστύχημα σχετίζεται με «εκπυρσοκρότηση ενός prop (αντίγραφου) όπλου γεμάτου με άσφαιρα».

Ωστόσο, σωματείο που ειδικεύεται στα όπλα που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα ταινιών του Χόλιγουντ ανέφερε -σύμφωνα με τη “Daily Mail”- πως το φυσίγγιο που σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας ήταν κανονικό και όχι άσφαιρο.

Σε σοκ ο Άλεκ Μπάλντουιν

Ο γνωστός ηθοποιός με δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε: “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το σοκ και τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό με το θάνατο της Halyna Hutchins, μιας συζύγου, μητέρας και αξιοθαύμαστης συναδέλφου μας. Συνεργάζομαι με τις αρχές στην έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας και είμαι σε επαφή με τον άντρα της, στηρίζοντας τον ίδιο και την οικογένεια της. Πονάει η καρδιά μου για τον άντρα της, τον γιο τους και όλους όσοι γνώριζαν και αγαπούσαν την Halyna”.

Τα φονικά γυρίσματα ταινιών

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γυρίσματα ταινίας “σημαδεύονται” από μία τραγωδία. 

Το 1974 στα γυρίσματα του “Gone in 60 seconds 2”, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Χαλίκι, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε μία δεξαμενή με νερό. Ένα καλώδιο από αυτά που την κρατούσαν έσπασε, με αποτέλεσμα η δεξαμενή να πέσει σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο που τον σκότωσε ακαριαία.

Επιπλέον, πολύ γνωστή είναι η περίπτωση των γυρισμάτων της σειράς Twilight Zone το 1982, όταν ο ηθοποιός Βικ Μόροου και δύο παιδιά, η Μίκα Ντιν Λε και ο Ρενε Σιν Γι, βρήκαν τραγικό θάνατο από ένα ελικόπτερο. Ο Τζον Λάντις σκηνοθετούσε την σκηνή, όπου ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Μόροου, ξέφευγε από το ελικόπτερο, σώζοντας δύο παιδιά. Τότε όμως, συνέβη ένα τρομερό δυστύχημα. Κάποια από τις εκρήξεις ενεργοποιήθηκε όταν το ελικόπτερο ήταν πολύ κοντά σε αυτήν, με αποτέλεσμα η έκρηξη να προκαλέσει ζημιά στον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και ο πάνω έλικας να πάρει κατεύθυνση προς το έδαφος και να σκοτώσει ακαριαία τους τρεις ηθοποιούς.

To 1994, στα γυρίσματα της ταινίας “Το κοράκι”, ο Μπράντον Λι, γιος του Μπρους Λι, πυροβολήθηκε από αμέλεια. Το περιστατικό θυμίζει αρκετά το συμβάν με τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Συγκεκριμένα, σε μία σκηνή που πυροβολούσαν τον Μπράντον Λι, το όπλο με τα άσφαιρα δεν είχε ελεγχθεί, ούτε καθαριστεί σωστά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μαζεμένη πυρίτιδα και έτσι να πεταχτούν κομμάτια από το άσφαιρο φυσίγγι, σαν κανονική σφαίρα, στην κοιλιά του Λι. Ο ηθοποιός τελικά πέθανε παρά την προσπάθεια των γιατρών να τον σώσουν, ενώ ο Μάικλ Μάσε ο ηθοποιός που πάτησε την σκανδάλη, σοκαρισμένος απ’ όσα έγιναν, απείχε από την ηθοποιία για τουλάχιστον έναν χρόνο.

To άρθρο Άλεκ Μπάλντουιν: Αποκάλυψη για την εκπαίδευση των ηθοποιών στα όπλα για την ταινία «Rust» πριν την τραγωδία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλεκ Μπάλντουιν, Αποκάλυψη, Rust,alek balntouin, apokalypsi, Rust