Αλ. Εξάρχου: Οι λόγοι που η Intrakat απέκτησε την Άκτωρ και η στρατηγική της επόμενης μέρας

07:43 7/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Ορόσημο για το μέλλον των κατασκευών αποτελεί το χρυσό deal που υπέγραψε η Intrakat με την Ελλάκτωρ, για την απόκτηση της Άκτωρ, κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου, μία εξαγορά που εμμέσως είχε προαναγγείλει στους μετόχους της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου, κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, όπου είχε εγκριθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, συγκεντρώνοντας τελικά το ποσό των 117 εκατ. ευρώ. «Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν επιτυχής

κι αυτό μας διασφαλίζει, ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να προχωρήσουμε σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» δήλωσε ο κ. Εξάρχου σε εκπροσώπους του Τύπου, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Άκτωρ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας μέσω της Κεφαλαιαγοράς, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι η Intrakat θα έχει θετικές ταμειακές ροές για τα επόμενα χρόνια.

Αυτόνομη πορεία

Αναφερόμενος στην εξαγορά της Άκτωρ ο κ. Εξάρχου τη χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία. Εκτός από την τεχνογνωσία, διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων, καθώς στην προίκα της περιλαμβάνεται ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων ύψους 2,7 δισ. ευρώ. 

Ερωτηθείς για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι δύο εταιρείες, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο επικεφαλής της Intrakat τόνισε ότι η κάθε μία απ’ αυτές θα χαράξει αυτόνομη πορεία, τουλάχιστον μέχρι να εγκριθεί η συγχώνευση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες περίπου.

To άρθρο Αλ. Εξάρχου: Οι λόγοι που η Intrakat απέκτησε την Άκτωρ και η στρατηγική της επόμενης μέρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα