Ακυρώθηκαν στη Γαλλία οι εκδηλώσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

22:11 17/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Χωρίς εκδηλώσεις και φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα θα υποδεχθεί η Γαλλία το 2022, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται και… χαλάει τα γιορτινά σχέδια άλλης μιας ευρωπαϊκής χώρας. 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτούν στις 31 Δεκεμβρίου οι συγκεντρώσεις, η κατανάλωση αλκοόλ στους δρόμους, οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα. Παράλληλα, κατά την ομιλία

του κάλεσε τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα και να φορούν μάσκες, καθώς επίσης να αερίζουν τους κλειστούς χώρους. “Εμπιστευόμαστε τη σύνεση και το αίσθημα ευθύνης των Γάλλων”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα πρέπει όλοι την περίοδο των γιορτών να κάνουν self test.

Συνολικά, 15.410 άνθρωποι με Covid-19 νοσηλεύονται σήμερα στη Γαλλία, εκ των οποίων 1.449 ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Σχεδόν 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αυστηροποίηση των προϋποθέσεων πρόσβασης με το υγειονομικό πάσο

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων πρόσβασης με το υγειονομικό πάσο, για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Όμικρον, «που θα γίνει κυρίαρχη από τις αρχές του 2022».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά το πέρας της συνεδρίασης του συμβουλίου υγειονομικής άμυνας, που συγκλήθηκε για να εξετάσει τα μέτρα μπροστά στο πέμπτο κύμα του κορονοϊού και της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Η παραλλαγή Όμικρον, της οποίας η ταχύτητα διασποράς είναι «ραγδαία γύρω μας στην Ευρώπη», «θα εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε βαθμό που θα γίνει κυρίαρχη από τις αρχές του 2022» στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Συνεπώς, το υγειονομικό πάσο θα μετατραπεί στις αρχές του έτους σε ένα «εμβολιαστικό πάσο», που δεν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί παρά μόνο εάν ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί πλήρως (ή εάν έχει αναρρώσει από την Covid) και έχει λάβει μια αναμνηστική δόση και όχι πλέον με ένα απλό αρνητικό τεστ.

«Πλέον, μονάχα ο εμβολιασμός θα είναι έγκυρος στο πάσο», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου υγειονομικής άμυνας.

Η επίδειξη του υγειονομικού πάσου ζητείται, μεταξύ άλλων, σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, χώρους θεάματος, μουσεία.

Αυτό το μέτρο θα αποτελέσει αντικείμενο ενός νομοσχεδίου που θα παρουσιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης τη βούληση να «αυστηροποιηθούν οι όροι ελέγχου και κυρώσεων εναντίον των πλαστών πάσων», υπογράμμισε ο Ζαν Καστέξ.

«Δεν είναι πλέον αποδεκτό η άρνηση κάποιων εκατομμυρίων Γάλλων να εμβολιαστούν να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μιας ολόκληρης χώρας…», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

«Αναλαμβάνουμε να επιβάλουμε περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, διότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων μας έχουν γεμίσει, κυρίως, από ανεμβολίαστους ανθρώπους», εξήγησε ο Καστέξ.

Επιπλέον, το διάστημα για τη χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης θα μειωθεί στους τέσσερις μήνες από πέντε.

To άρθρο Ακυρώθηκαν στη Γαλλία οι εκδηλώσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα