«Ακούμε ήχους αλλά δεν ξέρουμε από πού προέρχονται» - Έρευνες σε περιοχή όσο δύο φορές το Κονέκτικατ για το χαμένο υποβρύχιο

20:52 21/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Κορυφώνεται η αγωνία για τους επιβαίνοντες στο υποβρύχιο «Τιτάνας», σχεδόν τέσσερα 24ωρα από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του κι ενώ κατευθυνόταν στο διάσημο ναυάγιο του «Τιτανικού», στον Βόρειο Ατλαντικό ανοιχτά του Καναδά. «Υπάρχει πάντα ελπίδα σε μία υπόθεση έρευνας και διάσωσης», είπε απόψε ο επικεφαλής της αμερικανικής ακτοφυλακής, πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ σε συνέντευξη Τύπου στη Βοστόνη.

Ο πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ αναφέρθηκε σε ήχους που έχουν καταγραφεί από την ευρύτερη περιοχή του θρυλικού ναυαγίου του «Τιτανικού», λέγοντας «δεν ξέρουμε» από πού προέρχονται οι θόρυβοι

που έχουν ακουστεί, αλλά ότι «υπάρχει πάντα ελπίδα σε μία υπόθεση έρευνας και διάσωσης».

The U.S. Coast Guard said banging noises were heard in the search area for the missing Titanic submersible.

This is the audio of those noises…

Updates at Salem News Channel & the Salem News Channel App pic.twitter.com/0DABqPMx2a

— Salem News Channel (@WatchSalemNews) June 21, 2023

 

«Τα καλά νέα μπορώ να πω, είναι ότι κάνουμε αναζήτηση στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι θόρυβοι και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο πλοίαρχος της αμερικανικής ακτοφυλακής αποκάλυψε ότι οι επιβάτες του αγνοούμενου υποβρυχίου «Τιτάνας» έχουν «περιορισμένες μερίδες φαγητού και νερού», χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς πόσες.

Με τα αποθέματα οξυγόνου, επίσης, να εξαντλούνται και να επαρκούν λιγότερο από 20 ώρες, οι έρευνες που διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή εκτείνονται σε μία επιφάνεια που ισούται περίπου δύο φορές με το μέγεθος του Κονέκτικατ και σε βάθος έως και 4 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα προσδοκίες «γεννά» το μη επανδρωμένο γαλλικό ρομπότ «Victor 6000» που αναμένεται να πλησιάσει το υποβρύχιο με τους πέντε επιβαίνοντες, παρέχοντας βοήθεια στον «Τιτάνα».

Here is what Victor 6000, the robot being sent by France to rescue the #Titanic sub, looks like: weighs 4 tons, controlled by a thin cable made of microfiber and copper.

There is no way this can lift the 20-ton #Titan sub up from the ocean floor on its own.#OceansGate pic.twitter.com/NYXQcJctSz

— Théophile Simon (@theophilesimon) June 21, 2023

 

«Εργαζόμαστε ακούραστα» σε αυτήν την «απίστευτα περίπλοκη» επιχείρηση αναζήτησης, είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ, προσθέτοντας ότι η ομάδα βρίσκεται σε στενή επαφή με τα μέλη της οικογένειας των πέντε μελών του πληρώματος στο υποβρύχιο.

U.S. Coast Guard Captain Jamie Frederick says the remaining oxygen in the missing Titanic submersible craft is “just one piece of data,” and that the search is “100%” still a search and rescue mission in the hopes of saving the passengers. pic.twitter.com/zOlCBReWuh

— The Recount (@therecount) June 21, 2023

 

Ως γνωστόν το βαθυσκάφος μεταφέρει πέντε άνδρες: Έναν Βρετανό, έναν Γάλλο δύτη, έναν Πακιστανό πατέρα με τον γιο του και τον ιδρυτή της εταιρείας που διοργάνωσε το ταξίδι στον βυθισμένο «Τιτανικό».

«Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι», έδωσε, καταλήγοντας, το «στίγμα» του ο πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ.

To άρθρο «Ακούμε ήχους αλλά δεν ξέρουμε από πού προέρχονται» - Έρευνες σε περιοχή όσο δύο φορές το Κονέκτικατ για το χαμένο υποβρύχιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα