Αγία Σοφιά: Κατακλύστηκε από μουσουλμάνους για το Μπαϊράμι – Ο Ιμάμης με το σπαθί του κατακτητή (pics, vid)

21:12 13/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Από εκατοντάδες μουσουλμάνους κατακλύστηκε η Αγιά Σοφιά  που συμμετείχαν στην ομαδική προσευχή με επικεφαλής τον Αλί Ερμπάς, τον ανώτατο ιμάμη της χώρας.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που γιορτάζεται στην Αγιά Σοφιά το Μπαϊράμι, αφότου δηλαδή με απόφαση Ερντογάν, το μουσείο του εμβληματικού ναού μετετράπη σε τζαμί.  Αυτό μάλιστα συνέβη λίγες ώρες μετά από τη νέα καταδίκη από τις ΗΠΑ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στην Έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Κρατώντας ένα σπαθί στο χέρι του που συμβολίζει την κατάκτηση ο Ερμπάς έδωσε το στίγμα για την προσευχή.

«Αυτές οι γιορτές γίνονται σε εξαιρετικές στιγμές και μας καθορίζουν, ενώνουν τις καρδιές μας και ενισχύουν την αδελφότητά μας» είπε στην ομιλία του.

 

In pictures: For the first time in 87 years, Muslims perform Eid al Fitr prayer at Hagia Sophia Grand Mosque in Turkey’s Istanbul pic.twitter.com/EKiQrP3py2

TRT World (@trtworld) May 13, 2021

Έκανε και ειδική προσευχή για τους Παλαιστίνιους που «δέχονται σφοδρή επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις».

Hagia Sophia Grand Mosque hosts first Eid Al Fitr prayers in 87 years after being converted into mosque last year pic.twitter.com/Fx85lNgqX2

TRT World (@trtworld) May 13, 2021

 

Και γύρω από την Αγιά Σοφιά συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ.

 

 

To άρθρο Αγία Σοφιά: Κατακλύστηκε από μουσουλμάνους για το Μπαϊράμι – Ο Ιμάμης με το σπαθί του κατακτητή (pics, vid) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγία Σοφία, Κατακλύστηκε, Μπαϊράμι –, Ιμάμης,agia sofia, kataklystike, bairami –, imamis