Αυξάνεται συνεχώς ο απολογισμός των θυμάτων από τον βομβαρδισμό εστιατορίου στην Κραματόρσκ της Ουκρανίας

08:35 28/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Στους 8 ανέρχονται οι νεκροί και στους 56 οι τραυματίες από τον χθεσινό (27.6.2023) βομβαρδισμό της Ρωσίας με πυραύλους στο κέντρο της πόλης Κραματόρσκ της Ουκρανίας, οι οποίοι έπληξαν ένα εστιατόριο και ένα κτίριο.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον βομβαρδισμό με πυραύλους στο εστιατόριο της Κραματόρσκ ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Ανάμεσά τους είναι 3 παιδιά, όπως διευκρίνισε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας στο Telegram.

«Σωστικά συνεργεία ψάχνουν στα συντρίμμια του κατεστραμμένου

κτιρίου» για να εντοπίσουν παγιδευμένους, πρόσθεσε η υπηρεσία, ενώ οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης είναι συγκλονιστικές.

Χθες, μάλιστα, ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Ιγκόρ Κλιμένο, ανέφερε μέσω Telegram ότι ανασύρθηκε ένας 15χρονος νεκρός από τα συντρίμμια ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα βρέφος ηλικίας λίγων μηνών.

A Russian missile strike tore into a popular pizza restaurant at dinnertime in the eastern Ukrainian city of Kramatorsk on Tuesday, killing at least four people and injuring more than 40 others, according to Ukrainian officials. https://t.co/A85zBynpBv pic.twitter.com/hI4kuwkayd

— The New York Times (@nytimes) June 27, 2023

Το Κραματόρσκ, που πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής είχε πληθυσμό 150.000 κατοίκων, είναι η μοναδική μεγαλούπολη στην ανατολική Ουκρανία που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε επίσης συγκρότημα κτιρίων στο Κρεμεντσούκ, περίπου 375 χιλιόμετρα πιο δυτικά στην κεντρική Ουκρανία, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επίθεση εκεί σε εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την τελευταία επίθεση.

The State Emergency Services of Ukraine released an update on the consequences of the Russian terrorist attack on Kramatorsk:

As of 7 AM, the bodies of 8 people including 3 children, (2 – born in 2008 and one in 2011) were pulled from under the rubble of the destroyed cafe.

56… https://t.co/JVQs5jOyJ8 pic.twitter.com/xPfIbdw1tb

— Natalka (@NatalkaKyiv) June 28, 2023

«Έτρεξα εδώ μετά την έκρηξη επειδή νοικιάζω εδώ ένα καφενείο…. Όλα έχουν ανατιναχτεί», είπε στο Ρόιτερς η 64χρονη Βαλεντίνα. «Δεν έχουν μείνει τζάμια, παράθυρα ή πόρτες. Το μόνο που βλέπω είναι καταστροφή, φόβος και φρίκη. Αυτός είναι ο 21ος αιώνας».

Η πόλη έχει υποστεί κατά διαστήματα σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις. Τον Απρίλιο του 2022, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 160 τραυματίστηκαν από την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Αυξάνεται συνεχώς ο απολογισμός των θυμάτων από τον βομβαρδισμό εστιατορίου στην Κραματόρσκ της Ουκρανίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυξάνεται, Κραματόρσκ, Ουκρανίας,afxanetai, kramatorsk, oukranias