Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο Newsit.gr καρέ καρέ τις συγκλονιστικές στιγμές της πτώσης του Canadair στην Κάρυστο

17:47 25/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Τις συγκλονιστικές στιγμές της πτώσης του Canadair CL-215 στον Πλατανιστό Καρύστου, περιγράφει στο Newsit.gr ο αυτόπτης μάρτυρας, Σπύρος Γεωργίου, ο οποίος με το κινητό του τηλέφωνο κατέγραψε λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας στο έδαφος.

Πλήρωμα του αεροσκάφους δύο Ιπτάμενοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης που τους αναζητούν στα συντρίμμια οι διασώστες. Ο κ. Γεωργίου με μακρά εθελοντική δράση

στην Κάρυστο, μιλώντας στο Newsit.gr αναφέρει “εγώ είχα πάει με μία ομάδα εθελοντών και μοιράζαμε τρόφιμα στους πυροσβέστες. Εκείνη την ώρα είχαν παρκάρει οι πυροσβέστες παραπλεύρως από εκεί, όπου υπήρχαν οι φωτιές. Υπήρχε όμως μία πολύ μικρή αναζωπύρωση μιας εστίας και επειδή φοβόντουσαν τους δυνατούς ανέμους είχαν φωνάξει canadair και ελικόπτερα για να τη σβήσουν, έτσι ώστε να κλείσει συνολικά το μέτωπο”.

Αυτό που του έκανε, όμως, εντύπωση ήταν η μεγάλη κλίση που είχε πάρει το αεροσκάφος. “Σε κάποια φάση εκεί που περνούσαν, πέρασε ένα canadair και έριξε νερό. Και αμέσως μετά πέρασε το δεύτερο σχεδόν από δίπλα μου. Φανταστείτε, είναι ένας λόφος και ο δρόμος είναι στην μέση του λόφου και το canadair, το οποίο είχε πάρει πολύ μεγάλη κλίση, ήταν στην ίδια ευθεία με τον δρόμο. Μου έκανε εντύπωση η τόση κλίση που είχε πάρει. Αλλά αυτό που σου περνάει από το μυαλό είναι ότι είναι ”ήρωες”. Συνεχίζω λοιπόν με το αυτοκίνητο, δεν περνάνε τρία δευτερόλεπτα και ακούω την έκρηξη.

Όπως εξηγεί από την πτώση του canadair CL-215 “μετά υπήρχαν δύο εστίες φωτιάς, μια εκεί στο αεροσκάφος και η άλλη -που αρχικά δεν είχα καταλάβει από τί προκλήθηκε- αλλά μετά με ενημέρωσαν ότι έγινε επειδή αποκολλήθηκε ένα κομμάτι από το αεροσκάφος και για αυτό το canadair πήρε την κλίση και έπεσε.

Ο κ. Γεωργίου χωρίς να μπορεί να κρύψει το σοκ που υπέστη στη θέα της πτώσης του αεροσκάφους αναφέρει στο Newsit.gr “οι πυροσβέστες κατευθείαν πήγανε στο σημείο -ευτυχώς υπήρχε πρόσβαση εκεί όπου έπεσε- αλλά εγώ έφυγα από το σημείο, δεν μπορούσα άλλο”.

Μάλιστα, θυμάται και την πτώση του μοιραίου πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-415 πριν 16 χρόνια στα Νέα Στύρα Ευβοίας λέγοντάς μας “το 2007 στην περιοχή μας είχαν σκοτωθεί πιλότοι και νομίζω ήταν τέτοιες μέρες”.

To άρθρο Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο Newsit.gr καρέ καρέ τις συγκλονιστικές στιγμές της πτώσης του Canadair στην Κάρυστο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα