Αυτοψία στα συντρίμμια των τρένων - Εικόνες από το «νεκροταφείο» των βαγονιών της εθνικής τραγωδίας

09:26 6/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Άμορφες μάζες σιδερικών είναι ό,τι απέμεινε μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, που άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς και μια ολόκληρη χώρα πληγωμένη. Τα τρένα διαλύθηκαν…

Τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη σηκώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από το σημείο της εθνικής τραγωδίας και μεταφέρθηκαν έξω από την Λάρισα, όπου ειδικοί εμπειρογνώμονες, συνεχίζουν να κάνουν αυτοψίες. Οι νέες εικόνες δείχνουν τη σφοδρότητα της μετωπικής σύγκρουσης. Οι λαμαρίνες έχουν διαλυθεί και πολλές έχουν ακόμα τα σημάδια από τη

φωτιά που εκδηλώθηκε. Είναι χαρακτηριστικό, πως κάποια στιγμή η θερμοκρασία στο εσωτερικό βαγονιών έφτασε ακόμα και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανοιχτό χώρο, έξω από την πόλη της Λάρισας, έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες τα συντρίμμια των βαγονιών και ό,τι άλλο απέμεινε από την ολέθρια σύγκρουση στα Τέμπη, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Οι εικόνες καταδεικνύουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης καθώς οι βαριές κατασκευές διαλύθηκαν με πολλές εξ αυτών να έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες σιδερικών.

Ο χώρος – πλησίον του παλαιού εργοστασίου Ζαχάρεως – μοιάζει πλέον με «νεκροταφείο» βαγονιών και εξαρτημάτων, στα οποία γράφηκε η εθνική τραγωδία με τους 57 νεκρούς.

«Σε αυτό το τρένο του τρόμου, θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς μέσα ή τα παιδιά μας» λέει διασώστης που έφτασε από τους πρώτους τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας και συνάδελφός του, συμπληρώνει: «ήταν άνθρωποι μέσα στο σκοτάδι, σαν ταινία τρόμου. Παντού φωτιά και εκεί κατάλαβα πως δυστυχώς θα είχαμε πολλούς νεκρούς. Τρέχαμε και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο που προσπαθούσε να σωθεί».

Το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΚΑΒ είχε πάρει φωτιά. «Στην αρχή υποθέσαμε ότι πρόκειται για φάρσα και μετά προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας» λέει στον ΑΝΤ1 η διαβιβάστρια εκείνης της βάρδιας. Στον τόπο της τραγωδίας φτάνουν 45 ασθενοφόρα και πέντε γιατροί και ξεκινά το δύσκολο έργο της διαλογής των ασθενών.

Πηγή: larissanet.gr

To άρθρο Αυτοψία στα συντρίμμια των τρένων - Εικόνες από το «νεκροταφείο» των βαγονιών της εθνικής τραγωδίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοψία, - Εικόνες,aftopsia, - eikones