Αυτό είναι το ρατσιστικό μανιφέστο του μακελάρη της Έσσης: «Όνειρα» να εξολοθρεύτουν οι "ακάθαρτοι"

15:55 20/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Σε 24 σελίδες και πολλά βιντεοσκοπημένα μηνύματα είχε περιγράψει ο 43χρονος Τομπίας Ρ., ο 43χρονος Γερμανός ακροδεξιός που σκότωσε εννέα ανθρώπους σε μπαρ με ναργιλέδες στην Έσση πριν δολοφονήσει τη μητέρα του και αυτοκτονήσει, τα ρατσιστικά κίνητρα της αιματηρής του επίθεσης στην πόλη Χάναου, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Φρανκφούρτη.

Αφού σκόρπισε θάνατο στους δρόμους της πόλης όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζούσε, ο 43χρονος νεοναζί επέστρεψε στο σπίτι του, με το ίδιο αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις, σκότωσε την 72χρονη μητέρα του και αυτοκτόνησε.  

Στην 24σέλιδη

επιστολή – μανιφέστο και στα βιντεοσκοπημένα μηνύματά του, ο μακελάρης είχε περιγράψει τα ρατσιστικά κίνητρα που όπλισαν το χέρι του. «Συγκεκριμένοι λαοί που δεν μπορούν να εκδιωχθούν πλέον από τη Γερμανία θα πρέπει να εξοντωθούν», αναφέρει στο μανιφέστο σύμφωνα με τη Bild. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πολυσέλιδη επιστολή εμπεριέχει περίεργες, χαοτικές και μπερδεμένες αναφορές σε μυστικές υπηρεσίες και θεωρίες συνωμοσίας.

Click4more Φρίκη στην Έσση: Σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε ο μακελάρης – Το μήνυμα στους Αμερικανούς πριν το μακελειό

Σε πολλά κείμενα που βρέθηκαν στο site του παραληρούσε ακόμη και για το πως θα βοηθούσε την Εθνική Γερμανίας να κερδίσει το Μουντιάλ ή πως θα έληγε τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν μετά από 10 χρόνια.

Στην επιστολή – μανιφέστο, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο μακελάρης αναφερόταν στην ανάγκη να καταστραφούν συγκεκριμένοι λαοί των οποίων η απέλαση από την Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή, ενώ έκανε λόγο για μυστικές υπηρεσίες και θεωρίες συνωμοσίας. Τόνιζε δε ότι αισθανόταν ότι τον παρακολουθούσαν και ότι βρισκόταν διαρκώς υπό διωγμό.

Παραλήρημα

Ο 43χρονος άνδρας, που σε ένα από τα κείμενά του αναφέρει πως ήταν από θέση εργένης και δεν είχε ποτέ σχέση με γυναίκα, φαίνεται πως δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένας ακροδεξιός οπαδός των θεωριών συνωμοσίας, που είχε εμμονή με τους εξωγήινους, τον έλεγχο του μυαλού, τις σατανικές θυσίες και τις παρακολουθήσεις.

Το 24σελιδο μανιφέστο του δράστη, σύμφωνα με τη Daily Mail, είχε ανέβει σε ένα site (το οποίο, όπως και το βίντεο με το μήνυμά του στους Αμερικανούς), έχει κατέβει με εντολή των αρχών. Εκεί έγραφε για την ιδέα του να «σβήσει» από το χάρτη κράτη ολόκληρα, όπως το Ισραήλ, οι περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής ή πολλά κράτη της Ασίας. Είχε, επίσης, βάλει στο στόχαστρό του τη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Καραϊβική και τους Γερμανούς που θεωρούσε «ακάθαρτους». «Μπορώ να σκεφτώ να μειώνω στο μισό τον πληθυσμό», έγραφε.

Click4more Αυτός είναι ο Γερμανός ακροδεξιός δράστης του λουτρού αίματος στην Έσση! Βρήκαν “μανιφέστο”: Ήθελε να εξοντωθούν όσοι δεν μπορούν να απελαθούν!

Δίπλα στο ακροδεξιό του μανιφέστο, ο 43χρονος δράστης είχε ανεβάσει ένα σχέδιο για να βοηθήσει την εθνική ομάδα της Γερμανίας να κερδίσει ένα Μουντιάλ (;) και μια στρατηγική για την οποία επέμενε πως θα μπορούσε να τελειώσει τους πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ μετά από 10 χρόνια.

Στο site του, ο Τομπίας Ρ. είχε και links που παρέπεμπαν σε πασίγνωστες θεωρίες συνωμοσίας, όπως μαρτυρίες ανθρώπων που υποστηρίζουν πως έχουν κάνει νεκροψίες σε εξωγήινους ή ερευνούν υποθέσεις αγνοουμένων οι οποίοι, θεωρούν, πως έχουν απαχθεί από εξωγήινους!

Το μήνυμα στους Αμερικανούς: Ξυπνήστε

Σε βίντεο, το οποίο ανέβηκε μόλις πριν από μερικές μέρες, ο δράστης, σε άπταιστα αγγλικά και ήρεμος είχε βιντεοσκοπήσει ένα «προσωπικό» μήνυμα προς τους πολίτες των ΗΠΑ.

«Το προσωπικό μου μήνυμα προς τους Αμερικανούς: η χώρα σας βρίσκεται υπό τον έλεγχο αόρατων, μυστικών κοινωνιών. Χρησιμοποιούν σατανικές μεθόδους, όπως τον έλεγχο του μυαλού και δημιουργούν ένα μοντέρνο σύστημα δουλείας» αναφέρει αρχικά στο video ο 43χρονος δράστης.

«Καλύτερα να ξυπνήσετε γρήγορα. Στη χώρα σας υπάρχουν οι αποκαλούμενες υπόγειες στρατιωτικές βάσεις και κάποιες απ’ αυτές εξυμνούν τον διάβολο τον ίδιο. Κακοποιούν, βασανίζουν και σκοτώνουν μικρά παιδιά και συμβαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ξυπνήστε! Αυτή είναι η πραγματικότητα στη χώρα σας. Κλείστε τα παραδοσιακά ΜΜΕ, δεν έχουν ιδέα.

Το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση. Ίσως πρέπει να τη διαβάσετε ή να την ακούσετε από δυο άλλες πηγές. Το δεύτερο βήμα είναι η δράση. Βρείτε αυτές τις στοές, μαζέψτε πολύ κόσμο και λιθοβολήστε τις. Είναι το καθήκον σας ως Αμερικανοί πολίτες να τελειώσετε αυτόν τον εφιάλτη», λέει και η τελευταία του φράση πριν κλείσει την κάμερα είναι «πολεμήστε τώρα!».

Χτύπησε το κουδούνι κι άρχισε να πυροβολεί

Εννέα άνθρωποι νεκροί, ανάμεσά τους Κούρδοι, Τούρκοι, Βόσνιοι και μια γυναίκα από την Πολωνία, είναι ο τραγικός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Έσση. Το 10ο θύμα του δολοφονικού αμόκ του 43χρονου Γερμανού ακροδεξιού ήταν η 72χρονη μητέρα του. Τη σκότωσε και αυτοκτόνησε. Τους βρήκαν νεκρούς, με το όπλο (το οποίο κατείχε νόμιμα γιατί είχε άδεια κυνηγού) δίπλα στον δράστη. Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα του 43χρονου, αλλά δεν θεωρεί πως εμπλέκεται στο μακελειό.

A police officer walks outside the Midnight Shisha bar after a shooting in Hanau, near Frankfurt, Germany, February 20, 2020. REUTERS/Ralph Orlowski

Οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα) σε μπαρ με ναργιλέδες στο κέντρο του Χάναου. Ο δράστης χτύπησε το κουδούνι, μπήκε στο χώρο των καπνιστών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως γύρω του, σκοτώνοντας συνολικά πέντε νεαρούς ανθρώπους, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

Ο δεύτερος τόπος του εγκλήματος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Μπροστά σε ένα ψιλικατζίδικο ακούστηκαν εκ νέου πυροβολισμοί. Τραγικός ο απολογισμός κι εκεί: τέσσερις νεκροί.

Αμέσως, στην Έσση σήμανε συναγερμός. Πάνοπλοι αστυνομικοί γέμισαν τους δρόμους του Χάναου. Κι ασθενοφόρα για να φροντίσουν τους τραυματίες. Το να διαπιστώσει η αστυνομία ποιος ήταν ο δράστης δεν πήρε πολλή ώρα. Από τις πινακίδες του αυτοκινήτου, μέσα από το οποίο πυροβολούσε τα θύματά του, τον βρήκαν. Το αυτοκίνητο αυτό το είχε παρκάρει έξω από το σπίτι που δολοφόνησε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε.

A police officer helps a woman to light a candle to place it on a makeshift memorial outside one of the crime scenes following a shooting in Hanau, near Frankfurt, Germany, February 20, 2020. REUTERS/Kai PfaffenbachΑντιδράσεις

Ο πρόεδρος της κουρδικής κοινότητας της Γερμανίας Αλί Ερτάν Τοπάκ ζήτησε «αποφασιστικό αγώνα του κράτους εναντίον του δεξιού εξτρεμισμού» και τόνισε ότι η κοινότητά του επισημαίνει εδώ και χρόνια τον κίνδυνο. Για «ανείπωτη τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της και η Ισλαμική Ομοσπονδία της Γερμανίας, ενώ το Συντονιστικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων κάλεσε την κοινωνία σε «αλληλεγγύη με τα θύματα ενάντια στο δεξιό μίσος και την τρομοκρατία».

«Συγκλονισμένος» από την «τρομοκρατική βία» στην Χάναου δηλώνει, με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και εκφράζει την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. «Στέκομαι στο πλευρό όλων των ανθρώπων οι οποίοι απειλούνται από ρατσιστικό μίσος. Δεν είναι μόνοι. Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στην Γερμανία καταδικάζει αυτή την πράξη και κάθε μορφή ρατσισμού, μίσους και βίας. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την ειρηνική συνύπαρξη στη χώρα μας», αναφέρει ο Σταϊνμάιερ στην ανακοίνωσή του. Μάλιστα ετοιμάζεται να επισκεφτεί την πόλη όπου έγινε το μακελειό.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle, Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Αυτό είναι το ρατσιστικό μανιφέστο του μακελάρη της Έσσης: «Όνειρα» να εξολοθρεύτουν οι "ακάθαρτοι" δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα