Αυτή είναι η μπουγάτσα «α λα Μύκονος» που διαφοροποιείται και αναμένεται να κάνει θραύση

14:43 31/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Μύκονος έχει εδώ και λίγες μέρες τη δική τους μπουγάτσα, που είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες. Στο βίντεο, φαίνεται ο τρόπος που φτιάχνεται…

Η μπουγάτσα «α λα Μύκονος» έχει φύλλο που περιέχει κακάο και γεύση μοναδική. Υπεύθυνος για αυτό είναι ένας μπουγατσοποιός που άφησε τις Σέρρες για το νησί των Κυκλάδων. Ευελπιστεί οι τουρίστες να «αγκαλιάσουν» την προσπάθεια που κάνει. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, καθώς όσοι έχουν δοκιμάσει το γλυκό, έχουν πει τα καλύτερα.

Παίρνει στα χέρια του τη ζύμη και με γρήγορες κινήσεις και μοναδική μαεστρία την μετατρέπει σε φύλλο για μπουγάτσα. Ο λόγος για τον κύριο Γιώργο που άφησε το οικογενειακό μπουγατσατζίδικο στις Σέρρες και ταξίδεψε στην Μύκονο για να εργαστεί κουβαλώντας μαζί του την τέχνη και το μεράκι του.

Μπουγατσοποιός 3ης γενιάς, μετά τον προπάππου και τον θείο του, αποκαλύπτει ότι το μυστικό της καλής μπουγάτσας είναι τα άριστης ποιότητας υλικά και φυσικά το φύλλο. Ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος τον συνάντησε στην κουζίνα του εστιατορίου που εργάζεται.

Εκεί ετοίμασαν μια μπουγάτσα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά και παγκόσμια χρονικά και την ονόμασαν «μπουγάτσα α λα Μύκονος»! Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο γεγονός ότι το φύλλο περιέχει κακάο ενώ για γέμιση χρησιμοποιείται πραλίνα φουντουκιού. Έτσι εξηγείται και το χρώμα στη ζύμη, που βλέπουμε στο βίντεο του mykonoslive.tv…

Εμπνευστής της ιδιαίτερης μπουγάτσας είναι ο Λευτέρης Σικινιώτης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ενώ στο μαγαζί του μπορεί να γευτεί κάποιος ακόμα μία ιδιαίτερη μπουγάτσα: την πράσινη με σπανάκι και χόρτα από την Μύκονο.

To άρθρο Αυτή είναι η μπουγάτσα «α λα Μύκονος» που διαφοροποιείται και αναμένεται να κάνει θραύση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Μύκονος, Ανέμων,afti, mykonos, anemon